Wpis z mikrobloga

@Flypho: #!$%@? mnie obchodzi co ktoś nagrał w C-klasie. Raz kiedyś każda marka zalicza jakąś wpadkę i nie ma w tym nic niezwykłego. Kiedyś W210 gniło, w BMW 2.5TDS pękały głowice i bloki, VW #!$%@?ło nie raz i nie dwa z różnymi silnikami, a Renault miało Lagunę II. Wnętrze dzisiejszej C-klasy może być przykładem takiej wpadki, ale na pewno nie jest regułą. W mojej E-klasie materiały były na takim poziomie, że
@Flypho: A ja ci proponuję doczytać do końca, a wnioski wyciągać z całości. Najszersze doświadczenia mam z E-klasą i CLS, więc mogę się wypowiadać z pełnym przekonaniem na ich temat. Natomiast wyciąganie trzeszczącego wnętrza C, jest jak posługiwanie się dowodem anegdotycznym, bo jest ono przykładem niedoróbki, jaka nie miała w Mercedesie miejsca od wielu lat. Przyjdzie lifting, trzeszczenie się skończy i na co będziesz wtedy szczekał, nieszczęśliwy człowieku?
i na co będziesz wtedy szczekał, nieszczęśliwy człowieku?

@JudzinStouner:
Na nic, mały fanbojku. Bo w przeciwieństwie do ciebie, nie jestem człowiekiem, który fiksuje się na marce tylko ocenia to, co widzi. Jak się Mercedes poprawi to zwyczajnie powiem, że jest spoko - powiem prawdę, na którą cię nie stać nawet mając przed gębą skrzypiące chińskie gówno za 140 tys. złotych xD.
Jak się Mercedes poprawi to zwyczajnie powiem, że jest spoko

@Flypho: Yhy, zesrasz się prędzej. Będziesz bredził wtedy, że lepiej kupić skodę superb, albo wymyślisz jeszcze cokolwiek innego, byle wyszło na twoje, że drogie samochody są za drogie i koniec.

I nie, nie fiksuję się na marce - Audi podoba mi się nie mniej, BMW również, a jak los pozwoli, to i może o Porsche kiedyś pomyślę poważniej. Nie będę wtedy
@MMaros: Dzięki za info, bo moje ulubione źródło wiedzy jakim jest Wikipedia podaje tylko to:

Benzynowe:

1.3 R4- 163 KM

2.0 R4- 224 KM

Diesel:

1.5 R4- 116 KM

@JudzinStouner: To już wolę wersję bez znaczków i zastanawiania się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak se chcesz kupić drogi samochód to zrob sobie przysługę i kup Lexusa

@Flypho: wiedziałem xD Czułem pod skórą, że z tym wyjedziesz. Lexusy to w większości kretyńskie hybrydy, z którymi mi totalnie nie po drodze, a wnętrza nawet nie próbują udawać, że nie pochodzą od Toyoty.
@MMaros: @siej: @kubapoz: Powiem szczerze Panowie, że strasznie piecze mnie dupa jak widzę jak inni kupują takie fajne bryczki. #!$%@? po 200h w miesiącu, zarabiam wydawałoby się nieźle jak na polskie warunki bo ok 9-10k brutto się kręci i dla mnie wyjąć auto z salonu za 200k to jakaś kompletna abstrakcja. Nie wiem po ile wy zarabiacie, że lekką ręką kupujecie takie zabaweczki.