Wpis z mikrobloga

Mirki, jestem w #holandia i zamierzam tutaj pobyć dłuższy czas. Chcę zacząć uczyć się języka holenderskiego. Czy polecacie jakieś kursy, płatne aplikacje, które mogą w tym pomóc?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MadSmileOne: nie w każdej gminie jest darmowy kurs, albo jest na takim poziomie, że szkoda na niego czasu xD Z resztą wiele komercyjnych kursów też nie powala jakością.

@GalNoname: aplikacji zbyt wielu nie ma - jest duolingo z angielskiego na niderlandzki, ale idzie strasznie mozolnie. Napisz w jakim mieście/okolicy mieszkasz najpierw. Inne możliwości są w dużych miastach, inne przy granicy z Belgią (ja jeżdżę do Belgii na kurs).
  • Odpowiedz
  • 0
@geuze, @Pomagier
Mieszkam w Hadze. Szukam czegoś konkretnego, mógłbym wydać trochę więcej pieniędzy, ale uważam, że to bardzo dobra inwestycja. W tych wszystkich aplikacjach i darmowych kursach jakiś nie czuję się pewnie. Nie wiem od czego mam zacząć.
Jak wyglądają takie kursy?

@Tuff Jak to wygląda i jakie są koszta?
  • Odpowiedz
@GalNoname: W Volksuniversiteit (swoją drogą też w Hadze się uczyłam) byly zajęcia od podstaw prowadzone tylko po holendersku. Moim zdaniem to fajna opcja. A wyglądało to tak, jak typowy kurs języka. Podręcznik, słówka, dialogi, prace domowe...
  • Odpowiedz