Wpis z mikrobloga

@red7000: No cóż, życie każdemu rozdaje inne karty i musimy sobie z tym jakoś poradzić. Nie możemy wybrać swoim genów, miejsca w którym się urodzimy, ani rodziców przez jakich będziemy wychowywani. Wielokrotnie musimy wziąć odpowiedzialność za skutki, których nie jesteśmy przyczyną. Jest to niesprawiedliwe, ale nie mamy innego wyjścia. Trzeba iść naprzód. Samo nic się nie zmieni.
  • Odpowiedz
@pijekubusplay: można zmienić postrzeganie mężczyzny w społeczeństwie, zalegalizować prostytucje, sprawić by była akceptowalna w społeczeństwie tak samo jak posiadanie wielu partnerów przez kobiety lub przystojnych mężczyzn. Jak będziemy się wszyscy starać jako mężczyźni to kobiety i tak wybiorą najlepszych z najlepszych. W rezultacie dojdziemy do 1 goryla i 10 samic wokół niego.
  • Odpowiedz
@pijekubusplay: a skąd brać motywację do życia, skoro jedyne co mnie czeka to gnicie w wynajętym pokoiku aż do śmierci. I absolutnie nie ma żadnych perspektyw na zmianę
  • Odpowiedz
@mazx: dobre pytanie ale ja nie jestem psychologiem czy psychoterapeutą, może jakaś pasja, hobby. Człowiek który robi to co lubi i ma za to kase juz ma zajebiste życie. No chyba nie chcesz brac motywacji do życia czy jakaś laska na ciebie spojrzy, bo to bezsens totalny.
  • Odpowiedz
@pijekubusplay: też nie jestem, ale lubię psychologię (może dlatego, że sam się leczę ( ͡° ͜ʖ ͡°))
@mazx: Wszyscy macie chore podejscie. Wiadomo, że natury nie oszukasz, człowiek jest istotą stadną i samemu można zwariać, ale ludzie nie rozumieą, że pierw należy ułożyć siebie, a potem pakować się w związek. Czytajać taki wysryw od razu mam przed oczami frustrata, który jeśli i tak kogoś
  • Odpowiedz
@tomek001: No ale tak jest wygodniej dla ludzi, którzy tak uważają, że tak właśnie wygląda przegryw próbując mu wmówić usilnie że to jego zaniedbanie i niczyja inna wina, mimo że często jest zupełnie na odwrót.
  • Odpowiedz