Aktywne Wpisy
xXxPu55ySl4y3RXxX +265
o__0 +8
Poruszasz się drogą z pierwszeństwem łamanym. Czy w takiej sytuacji włączasz kierunkowskaz?
Często w takiej sytuacji słyszę "po co kierunkowskaz, jedziesz z pierwszeństwem" i pasażerowie zachowują się jakbym im kota przejechał ¯\(ツ)/¯
#prawojazdy
Często w takiej sytuacji słyszę "po co kierunkowskaz, jedziesz z pierwszeństwem" i pasażerowie zachowują się jakbym im kota przejechał ¯\(ツ)/¯
#prawojazdy
Czy w takiej sytuacji włączasz kierunkowskaz?
- Tak 94.0% (2534)
- Nie 6.0% (163)
Mirki, od jakiegoś czasu mam problem ze spalaniem benzyny na lpg, problem ostatnio zaczął się powiększać. W tym momencie 10 litrów benzyny wystarcza mi na około tydzień czasu odpalania i jazdy na lpg. Brak jest jakichkolwiek wycieków. Gdy w baku nie ma benzyny auto zaczyna się dławić i szarpać, pomaga jedynie awaryjne odpalenie na lpg. Gdzie szukać problemu, czy bez interfejsu nie ma co kombinować?
Nie leje się benzyna gdzieś przy wtryskach?
Ewentualnie zobacz czy regulator ciśnienia benzyny nie leje jej przez wężyk podciśnieniowy.
Filtry, świece wymieniane kilka miesięcy temu. Na pierwszy rzut oka, nigdzie benzyna się nie leje. jestem prawie pewien, że motor ją spala. Tak jak pisze @biskup2k: przy przyśpieszaniu dość często miga kropka na centralce i silnik nie przyśpiesza idealnie. Sprawdzę jeszcze ten regulator ciśnienia, ale pozostaje chyba raczej wizyta u kogoś. Mam interfejs do staga, ale coś mi nie działa.
@Reynald: To pewnie masz włączoną tą funkcję o której wyżej pisałem jeśli po zakończeniu przyspieszania sama przestaje migać. Tylko jej wyłączenie spowoduje że będzie się przełączać na benzynę tak jak przy końcu lpg w zbiorniku, bo pewnie masz zapchane filtry od lpg (najprawdopodobniej filtr fazy ciekłej) albo parownik.