Wpis z mikrobloga

#naukaprogramowania #webdev takie pytanie, mam stronę postawioną na lokalnym serwerze. Jest ajax GET request do bazy danych. Z bazy danych pobieram dane ale tylko dla rekordów zamówionych w requescie. Ta metoda działa na lokalnym serwerze. Teraz pytanie - dlaczego to działa, skoro w GET request nie można przesyłać danych ?
J.....L - #naukaprogramowania #webdev takie pytanie, mam stronę postawioną na lokalny...

źródło: comment_PL6NGkDZQxCXdz2Il3P9IPJnpmBAKv9n.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ppawel: ogólnie witryna potrzebuje trochę danych za każdym kliknięciem ale tylko te dotyczące aktualnego rekordu. Byłem zaskoczony jak łatwo taki efekt uzyskać, dobrze, że jest wspieranie dla ajaxu w nowych przeglądarkach .
  • Odpowiedz
@ppawel: no ale ajax kiedyś nie działał w przeglądarkach mobilnych ? poza tym jakieś urzadzenia IOT, które komunikują się z bazą danych mogą nie mieć wbudowanego JS , i wtedy korzysta się z graph Ql
  • Odpowiedz
Jest ajax GET request do bazy danych

@JungleJamPL: nie nie jest, przesyłasz request do serwera www, który komunikuje sie z bazą danych i zwraca wynik.

Teraz pytanie - dlaczego to działa, skoro w GET request nie można przesyłać danych

@JungleJamPL: zależy co masz na myśli i co znaczy dla Ciebie informacja, że w GET nie można przesyłać danych. Możesz "dane" wysłać do serwera w nagłówkach requestu, albo w
  • Odpowiedz