Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@jacieniemog28: dlatego właśnie większość serwerów, superkomputerów i innych krytycznych systemów na nim stoi. Kto kiedykolwiek mógłby interesować się ich zhakowaniem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@Azur88:

linux ma więcej dziur niż windows do tego od lat nie ruszonych, są ludzie na forach i analizują sytuację odnośnie bezpieczeństwa, linux to większe g0wno niż windows

[potrzebne źródło]
  • Odpowiedz
  • 1
@jacieniemog28: przypominam, że kod Linux jest otwarty, więc każdy może zajrzeć i wykryć ew. dziury... kod Windows raczej nie bardzo prawda? więc wiesz tylko o dziurach do których się przyznał MS albo wypłynęły przypadkiem lub zostały celem ataku
  • Odpowiedz
  • 0
@NdFeB: może zacznij używać stabilnego distro? nie słuchaj wypoku i nie instaluj ARCHanioła tylko coś co jądro aktualizuje co wersję systemu a nie tygodnia?
  • Odpowiedz
@hiperchimera: ja tylko windows bo gram i to lubię, windows mam opanowany i działa miesiącami bez awaryjne szybko na dobrym sprzęcie, więc nie mam powodu zmieniać
2 lata temu zainstalowałem Ubuntu żeby sprawdzić wydajność w grach i poległem na instalacji Steam, 1,5 godz prob I instalowania p-----l bo na czystym systemie po próbie zainstalowania Steam on nie odpalił NA ŚWIEŻO ZAINSTALOWANYM SYSTEMIE to nie jest poważne Za 5 lat może
  • Odpowiedz
  • 2
@rzaden_problem: na linuksa psioczą ci co go nie używali i ci którzy używają go intensywnie i widzą jak tam wszystko jest takie samo jak gdzie indziej czyli bez ładu i składu. Mówię o zastosowaniach np w budowaniu infrastruktury, klastry, chmura a nie o instalowaniu protona na Ubuntu (oh wait ( ͡° ͜ʖ ͡°)) co to większość linuksowych power userów uważa za zaawansowanie wykorzystanie systemu
  • Odpowiedz
@Godid1951: dziecko, do cholery 10tka ma wirtualizację a dziury można dosłownie zamknąć przez rzetelną administrację, linux cierpi na syndrom windowsa xp gdzie jeszcze nie wiadomo czym może zaskoczyć
  • Odpowiedz
@jacieniemog28: używam debiana od 10 lat bez reinstalacji daj spokój. Jesteś ignorantem i próbujesz jeszcze nieudolnie umniejszyć rozmówcę. Czyz tak reaguje się na dostarczenie dowodów? Właśnie to udowodniłeś.

A teraz idż pomachaj tęczową flagą z avatara.
  • Odpowiedz