Aktywne Wpisy
Viado +89
Najbardziej gniję z warszawiaków, uważają się za takich mądrych i oczytanych a tymczasem:
- Płacą po 50zł za śniadania złozone z jajka i tosta w modnych knajpkach i jeszcze stoją do nich w godzinnych kolejkach
- Glosują na trzaskowskiego który im zabrania korzystać z samochodu (już teraz centrum warszawy jest praktycznie martwe bo nie ma gdzie zaparkować)
- Nie potrafią nawet wymienić gniazdka bez dzwonienia po "specjalistę"
- Prawie wszyscy się dali
- Płacą po 50zł za śniadania złozone z jajka i tosta w modnych knajpkach i jeszcze stoją do nich w godzinnych kolejkach
- Glosują na trzaskowskiego który im zabrania korzystać z samochodu (już teraz centrum warszawy jest praktycznie martwe bo nie ma gdzie zaparkować)
- Nie potrafią nawet wymienić gniazdka bez dzwonienia po "specjalistę"
- Prawie wszyscy się dali
Lolenson1888 +88
Ile lat jesteście już za Realem?
Ja od 2002, jak dostałem od ojca tę oto koszulkę Luisa Figo xDD
#mecz #realmadryt
Ja od 2002, jak dostałem od ojca tę oto koszulkę Luisa Figo xDD
#mecz #realmadryt
Czy ktoś byłby zainteresowany jak w domu w miarę najprostszym sposobem zrobić pizzę w stylu neapolitańskim?
Przez wiele lat robiłem w domu pizzę szukając najlepszego przepisu - próbowałem wielu znalezionych na wykopie czy różnych stronach, próbowałem słynnego przepisu na pizzę by RS. Niestety zawsze miałem do moich wypieków jakieś ,,ale''.
Jestem jednak osobą, która jeśli chce coś zrobić dobrze to szuka informacji jak to zrobić. Udało mi się w końcu znaleźć przyczyny moich niedoskonałych pizz i teraz z ręką na sercu mogę powiedzieć, że w końcu są takie jakie chciałem. Mianowicie pizza z tego przepisu charakteryzuje się:
-cienkim ciastem pośrodku o pulchnych brzegach
-jest lekka i niezapychająca (no chyba, że zje się jej sporo (✌ ゚ ∀ ゚)☞)
-nie jest wysuszona jak to bywa czasem w pizzeriach albo pizzach długo pieczonych w piekarniku
Nie chcę robić trailerów wpisów ale jednak szkoda mi rozpisywać się jak coś zrobić, jeśli później nikt tego nie przeczyta.
Wszystkich chętnych proszę o plusowanie tego wpisu. Postaram się przygotować wszystko jeszcze przed weekendem żeby część z was mogła już spróbować swoich sił z ,,nowym'' przepisem.
Czym ten przepis różni się od tych normalnie spotykanych?
Przede wszystkim metodą wykonania oraz ilością drożdzy.
Niżej kilka zdjęć moich ostatnich wypieków:
-pizza z pesto, mozarellą i Prosciutto
-pizza z sosem pomidorowym, konfiturą cebulową i serem kozim
-pizza z sosem pomidorowym, mozarellą, Prosciutto, liśćmi bazylii i na części Jalapeno.
Postaram się przepis napisać w taki sposób aby nie był on na zasadzie ,,prosty i tani przepis na pizzę" a w składnikach mąka z ziaren zebranych w Neapolu o godz. 15:00.
#gotowanie #jedzenie #gotujzwykopem #foodporn
1,5 minuty to standardowy czas przy pieczeniu w tradycyjnych piecach, gdzie temperatura wynosi 600 stopni. Jestem bardzo ciekaw i czekam :)
@MG78:
Kupiłem żeby sprawdzić czy faktycznie piekarnik wyciągnie taką temperaturę i uwaga - wyciągnie :)
@VeryApe: Dlaczego mnie nie wołasz jak piszesz do mnie?
A w sumie #!$%@?, I tak bym szamał (。◕‿‿◕。)