Aktywne Wpisy
WielkiNos +568
Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą krajową kontroler biletów w komunikacji miejskiej nie zna 5 języków i nie skończył co najmniej 2 kierunków studiów.
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
robert5502 +192
24 listopada 2009 roku John Edward Jones tragicznie stracił życie w jaskini Nutty Putty po wstrząsającej 28-godzinnej męce.
Podczas eksploracji ze swoim bratem Joshem Jones przypadkowo wszedł do zwężonego tunelu, myląc go z innym ciasnym przejściem znanym jako „Kanał Urodzeniowy”.
Utknął do góry nogami w otworze o wymiarach 10 na 18 cali (25 na 46 cm), około 400 stóp (120 m) od wejścia do jaskini.
Jones został uwięziony w pozycji przypominającej hak,
Podczas eksploracji ze swoim bratem Joshem Jones przypadkowo wszedł do zwężonego tunelu, myląc go z innym ciasnym przejściem znanym jako „Kanał Urodzeniowy”.
Utknął do góry nogami w otworze o wymiarach 10 na 18 cali (25 na 46 cm), około 400 stóp (120 m) od wejścia do jaskini.
Jones został uwięziony w pozycji przypominającej hak,
Czy ktoś byłby zainteresowany jak w domu w miarę najprostszym sposobem zrobić pizzę w stylu neapolitańskim?
Przez wiele lat robiłem w domu pizzę szukając najlepszego przepisu - próbowałem wielu znalezionych na wykopie czy różnych stronach, próbowałem słynnego przepisu na pizzę by RS. Niestety zawsze miałem do moich wypieków jakieś ,,ale''.
Jestem jednak osobą, która jeśli chce coś zrobić dobrze to szuka informacji jak to zrobić. Udało mi się w końcu znaleźć przyczyny moich niedoskonałych pizz i teraz z ręką na sercu mogę powiedzieć, że w końcu są takie jakie chciałem. Mianowicie pizza z tego przepisu charakteryzuje się:
-cienkim ciastem pośrodku o pulchnych brzegach
-jest lekka i niezapychająca (no chyba, że zje się jej sporo (✌ ゚ ∀ ゚)☞)
-nie jest wysuszona jak to bywa czasem w pizzeriach albo pizzach długo pieczonych w piekarniku
Nie chcę robić trailerów wpisów ale jednak szkoda mi rozpisywać się jak coś zrobić, jeśli później nikt tego nie przeczyta.
Wszystkich chętnych proszę o plusowanie tego wpisu. Postaram się przygotować wszystko jeszcze przed weekendem żeby część z was mogła już spróbować swoich sił z ,,nowym'' przepisem.
Czym ten przepis różni się od tych normalnie spotykanych?
Przede wszystkim metodą wykonania oraz ilością drożdzy.
Niżej kilka zdjęć moich ostatnich wypieków:
-pizza z pesto, mozarellą i Prosciutto
-pizza z sosem pomidorowym, konfiturą cebulową i serem kozim
-pizza z sosem pomidorowym, mozarellą, Prosciutto, liśćmi bazylii i na części Jalapeno.
Postaram się przepis napisać w taki sposób aby nie był on na zasadzie ,,prosty i tani przepis na pizzę" a w składnikach mąka z ziaren zebranych w Neapolu o godz. 15:00.
#gotowanie #jedzenie #gotujzwykopem #foodporn
@cadmus: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cadmus: Przecież właśnie to zrobiłeś.
@cadmus: Jest przepis od Contaldo, wychodzi zawsze dobry, jeśli wykonałeś 1:1 na mące typ 0. Pizza by rs to coś zupełnie innego.
@cadmus: Chyba nie do mnie to piszesz.
@push3k-pro: odnioslem się do przepisu od Contaldo, który wymieniłeś
@Maniera: można skrócić ten czas jednak uważam, że 6 godzin to minimum. To właśnie w procesie dojrzewania ciasto nabiera najlepszego smaku. Jeśli ktoś ma mocną mąkę to ciasto może i nawet 72 godziny dojrzewać jednak nigdy tego nie próbowałem.
To chyba go nie widziałeś.