Aktywne Wpisy

marjanoos +193
Nie ma już ratunku dla osób z mentalnością "z-----------a". I bynajmniej nie chodzi o ciężką pracę, a o szybką jazdę.
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa

32cm +24
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

#programowanie #clojure
@Hauleth jednak mimo wszystko poza REPLem zaś znaczące różnice między językami. Clojure jako jeden z niewielu języków jest tak mocno "modułowy" - przykład pattern matching. w każdym języku funkcyjnym pattern matching to podstawowa konstrukcja. ale w Clojure trzeba sobie to doinstalować. tak :-)
ogólnie jest to bardzo ciekawe jak Clojure działa, a w tym jak podobny bardzo
@secret_passenger: polemizowałbym, z reguły występuje, bo jest bardzo przydatną konstrukcją, ale nie jest "wymagane". Z tym doinstalowywaniem to też nie wiem czy to takie fajne, z jednej strony powoduje, że core języka jest dość małe i zgrabne, ale z drugiej strony, tak jak powiedziałem, jest to dość użyteczna konstrukcja. To samo możnaby powiedzieć o całej reszcie core, bo przecież
letteżco do tego mechanizmu - jest on całkiem fajny jak się popatrzy potem razem na Clojure i ClojureScript. możemy mieć ten sam kod - teraz to co w Clojure będzie u nas działać na jednej maszynie na wieki
tak, Emacs do Clojure jest bardzo dobry. i dużo lżejszy niż inne alternatywy.
na resztę odpiszę później (jestem w podróży).
jaką książkę czytasz?
@secret_passenger: a po co? Jak często się używa decimali? Zwłaszcza w niskopoziomowym. A większy std to większy problem z portowaniem.
po co to wiesz... to tak jak z pattern matchingiem - spokojnie można się obejść bez tego. ale czy to ma sens? dla Ciebie Decimal jest zbędny a dla wielu osób nie.
Rust nie jest tylko do programowania niskopoziomowego - jest jednym z języków wspierających web assembly a plan jest taki by to służyło nie tylko do portowania gier. sporo firm robiących aplikacje biznesowe chce inwestować w webasm i już to
nie próbowałem jednak niczego innego więc trudno mi coś polecić. może spróbuj Intellij Community? jest za darmo i powinno mieć jaka plugin do Clojure.
wydaje nie się że niepotrzebnie koncentrować się na początku na
ja tak pracuje
jak czasami dotykam VSCode to też tylko z pluginem symulującym Vima
@secret_passenger:
Pattern matching nie jest włączony do core z uwagi na to, że nie rozwiązuje problemu wyrazu (ang. expression
Pakiety to: web-mode, flycheck - tego odinstalowuje jako orphan package i nie może go znaleźć jak dam w init (require 'flycheck), add-node-modules-path, emmet-mode.
Emacs odinstalowuje pakiety tylko jak czegoś nie ma w konfiguracji.
w-------a mnie takie wstawki jak "śmierdziel Stallman" i cała reszta głupot. nie chcesz - nie korzystaj. po co pisać takie głupoty? nikt Cię nie zmusza do Emacsa. używaj czego Ci wygodnie