Wpis z mikrobloga

Miał ktoś doświadczenie w programowaniu w Clojure albo innym Lispie? Zainteresował mnie w nim REPL i całkowiecie inne podejście niż reszta języków ze składnią opartą na { }. A połączenie JVM z JS poprzez ClojureScript wydaje się ultimate rozwiązaniem pod WebDev.
#programowanie #clojure
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@secret_passenger: Trochę się wkurzyłem bo nie lubię grzebać w programach i naprawiać dziwne błędy tylko po to żeby składnia się poprawnie podświetlała, VSCode z Vim jak narazie mi wystarcza. Zauważyłem też, że emacs ma niestety dużo mniejsze community niż VIM. Pluginy Clojure do VSCode są całkiem spoko, dają bardzo szybki feedback. W tej chwili zależy mi na spięciu Reacta, JSa i Clojure i nauki samego Clojure a nie na robieniu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ascalon: spoko. rozumiem - dlatego w pewnym momencie to właśnie Ci doradziłem - skupić się na celu, a nie na side questach :-)

dla mnie przejście było łatwiejsze. i unikam VSCode jak mogę - choć szczerze to mam wrażenie że do frontu jest lepszy niż Emacs
  • Odpowiedz
@secret_passenger: No ja uwielbiam w VSCode pluginy do wszystkiego i to jak userfriendly jest cały design apki klik i robisz co chcesz, trochę się przyzwyczaiłem i lubię ten layout. Zauważyłem też, że do webDevu jednak MacOS jest najlepszy, managery pakietów jakie jak brew albo nix wszędzie przewijają się w wątkach po necie no i działa pakiet adobe w którym też pracuję. Miałem Linuxa Minta przez 4 lata i wróciłem do
  • Odpowiedz