Aktywne Wpisy
Lelkomtu +86
niochland +171
W Warszawie już od tygodnia działa Strefa Czystego Transportu.
Jakoś cicho o tym na Wykopie, a przecież świat miał się zawalić, stąd też pytanie dla mieszkańców #warszawa
1. Ile biednych ludzi nie dojechało swoimi dupowozami na czas do pracy?
2. Ile smutnych ludzi ma problem, żeby dowieźć dziecko do przedzszkola?
3. Ile dup prawaków pękło?
Jakoś cicho o tym na Wykopie, a przecież świat miał się zawalić, stąd też pytanie dla mieszkańców #warszawa
1. Ile biednych ludzi nie dojechało swoimi dupowozami na czas do pracy?
2. Ile smutnych ludzi ma problem, żeby dowieźć dziecko do przedzszkola?
3. Ile dup prawaków pękło?
Byłem przez ponad 2 tygodnie na chorobowym, zastrzyki, kroplówki, objawy pominę bo pora śniadaniowa, no zdarza się.
Wczoraj dostałem telefon od szefa, z pretensjami i wjechaniem na mnie, że chyba mnie #!$%@?ło, od 10 lat prowadzi firmę i nikt nie był na chorobowym, jak ktoś chorował to pracował albo brał urlop, 10 minut #!$%@? bez mojego odzywania się, leżałem sobie wtedy i chłonąłem kolejną dawkę kroplówki - nie miałem siły się kłócić.
Powiedział że rozliczymy się w poniedziałek.
Wydrukowałem sobie wypowiedzenie, bo nie dam się obrażać januszowi. Podejrzewam też że nie dostanę za ten miesiąc wyplaty. Jak to rozegrać żeby na tym nie stracić?
Mam jakie wypowiedzenie dać? Z normalnym 2 tygodniowym okresem czy bez okresu wypowiedzenia?
Co jak dostanę dyscyplinarke?
Nie chcę być #!$%@? wobec kogokolwiek, ale nie chce też dać się oszukać.
#prawo #prawopracy #pracbaza
Jak długo tam pracujesz? I jaki zapis masz w umowie na temat wypowiedzenia
@Nowa-ja: no wiesz, Januszex, nikt nigdy nie chorował a najlepszy pracownik to Stasiek, który pracuje od początku, nie bierze urlopów, nie choruje i nigdy nie był po podwyżkę
@BillyGugu: 9 miesięcy, #!$%@? było od początku, jestem jedynym facetem w biurowej pracy, kobitki to hehe, zostaw to Żaneta, Kornixpl zrobi, przecież on w kąkuter klika to zrobi to w chwilę.
@kris03:
@Tomtomprom: pracę już mam ogarnięta, kwestia domknięcia tego tutaj.
Najgorsze jest to że jakbym nie miał pracy w zanadrzu to sąd tutaj by mnie dobił, nikt by mnie nie
Na pewno znajdziesz dobra prace za fajne pieniadze
A jak janusz daje takie numery to jego miejsce jest w sadzie pracy
Nawet nie wiesz jak takim twardzielom miekna nogi na miejscu.
Nagle maja i pieniadze i chca ugody.
Ok, mam dwie. Jak to zrobić? Dać najpierw bez okresu wypowiedzenia czy ta z normalnym?
@andale: Kasa średnia, ale tu nie mam zbyt wielu
@KornixPL: I dlatego chcesz dawać wypowiedzenie, jak janusz się przysapał o l4? Skoro jest problem z pracą, to mówie jak już to l4 na pół roku a nie wypowiedzenie... Nie dawaj sie #!$%@?ć januszowi, pokaż że masz jaja i walcz o swoje.
@lossiemkos89: to się fajnie ocenia z zewnątrz. Jak mieszkasz w małej społeczności gdzie każdy się z każdym zna to postaw się jednemu pracodawcy, idź z nim do sądu, naslij kontrolę to pracy nikt Ci nie da. Znam dwa takie przypadki.
Za zwolnienie Janusz nic ci nie może zrobić, jedynie ZUS jak wezwie cię na komisję, ale to się raczej nie zdarzy jeśli nie siedzisz na zwolnieniu kilka miesięcy.