@fervi: W ogóle to sprawdź ten filmik. Ja nie byłem w stanie nawet z ciekawości tego śłuchać. Kiedyś to było śmieszne, ale juz się nudne zrobiło.... Co on tam pieprzy... Blockchain bedzie duży? Nie będzie mozna go postawić na raspberry? "SO WHAT???". Kiedyś kliknąłem losowy fragmenr, trafiłem na coś w tym stylu i po prostu wyłączyłem.
@cyberpunkbtc: > kiedy nagroda za blok będzie mikroskopijna a górnicy będą czerpali dochód głównie z fee.. Taki jest cel. Tx ostatecznie muszą być wysokie na mainnecie a ten nie bedzie do użytku dla przecietnych ludzi na codzień. Jeżeli fee będzie małe, to sieć będzie zabezpieczona śmiesznie niskim hashratem co za brednie... jak będziesz miał milion małych transakcji to każdy będzie mógł z tego korzystać. Chyba lepiej dla globalnej adopcji żeby
@Rozjemca35: Jasne, tutaj są różne rozwiązania proponowane - Np. giełdy będą otwierać kanały w razie czego, dodatkowo chyba trzecie warstwy umożliwią wbicie do sieci (ale tutaj nie wiem, bo niewiele zrozumiałem). Technologia idzie do przodu
@cyberpunkbtc: masz swój rozum, weź go użyj zamiast pieprzyć głupoty jakie to LN jest genialne. bez strony trzeciej? a watchtowery to co jest? bitcoin MA MIEĆ publiczną historię na blockchainie. skoro LN tego nie ma, to NIE JEST bitcoinem! To inny system, który nie ma ekonomicznego sensu istnienia.
@cyberpunkbtc: wali absurdem na kilometr jak się czyta o tym LN, a wy wierzycie że to rewolucja? Nieźle macie wyprane mózgi.
Już widzę jak ci sieć odcina na parę minut, nagle się okazuje że się źle zsynchronizowałeś i zabierają Ci cały stan kanału za karę xD zajebiste Albo jak jesteś ponad 24h offline, wracasz a tam kanał zamknięty i nie masz środków. Super sprawa w krajach gdzie są często powodzie
Albo jak jesteś ponad 24h offline, wracasz a tam kanał zamknięty i nie masz środków. Super sprawa w krajach gdzie są często powodzie i huragany xD Nie dość że stracisz dom/majątek przez huragan to jeszcze te super internetowe pieniądze, nad którymi tylko ty masz kontrolę xD
@Rozjemca35: Co za jełop. Ja piedolę. Przecież ledwo ci wytłumaczyłem łopatologicznie jak to działa. Jak nie jesteś online i druga strona zamknie kanał to
Kolega z BSV przetłumaczył tekst (jakiś czas temu) Craiga Wrighta.
#bitcoin #kryptowaluty
źródło: comment_1L1qIdyku5aSfpoRq1qBmDpBzoYw39il.jpg
Pobierzco za brednie... jak będziesz miał milion małych transakcji to każdy będzie mógł z tego korzystać. Chyba lepiej dla globalnej adopcji żeby
W 1991 roku Linus Torvalds tworząc Linuksa powiedział
bitcoin MA MIEĆ publiczną historię na blockchainie. skoro LN tego nie ma, to NIE JEST bitcoinem! To inny system, który nie ma ekonomicznego sensu istnienia.
Już widzę jak ci sieć odcina na parę minut, nagle się okazuje że się źle zsynchronizowałeś i zabierają Ci cały stan kanału za karę xD zajebiste
Albo jak jesteś ponad 24h offline, wracasz a tam kanał zamknięty i nie masz środków. Super sprawa w krajach gdzie są często powodzie
@Rozjemca35: Co za jełop. Ja piedolę. Przecież ledwo ci wytłumaczyłem łopatologicznie jak to działa. Jak nie jesteś online i druga strona zamknie kanał to