Wpis z mikrobloga

@PiccoloGrande: Nadal nie wiemy dlaczego przeciwnicy 500+ i PiS mieliby nie korzystać z tego programu?
Zwolennicy PiS wdg Ciebie nie powinni jeździć autostradami, bo je PO budowało?

Czy chcemy czy nie, wszyscy jesteśmy w tym k--------u razem, jedni się cieszą drudzy mniej. Ale wszyscy przymusowo płacimy te same podatki i mamy te same prawa do socjalu.
  • Odpowiedz
podczas gdy czerpie się z niego pełnymi garściami bo przecież dajo to się bierze.

@PiccoloGrande: myslisz ze jakby ludzie nie brali to by zlikwidowali ten program? Kolega wyzej pisal - to ze ktos nie popiera nie oznacza, ze nie chce odzyskac choc czesci pieniedzy ktore mu z------i
  • Odpowiedz
  • 3
@karolinana żeby rząd komuś coś dał to komuś musi coś zabrać przy okazji zadłużając Państwo. Dlaczego ktoś, kto nie popiera PiSu, miałby nie korzystać z 500+? To właśnie ludzie pracujący, nie nieroby, płacą najwięcej podatków.
@PiccoloGrande to też do Ciebie, bo widzę z logicznym myśleniem cinszko.
  • Odpowiedz
@nocnica: jak nie? to 6k za jedno dziecko na rok, 12k za dwójkę. KAŻDY kto bierze 500+ zagłosuje na PIS bo ciężko zrezygnować z zastrzyku darmowej kasy.
Gdyby było tak jak piszesz to mało kto brałby 500+ mimo że ma taką możliwość a PIS miałby 20% poparcia. Nie znam nikogo kto ma dziecko i nie bierze 500+, a skoro ktoś bierze to pójdzie na wybory i odda glos na nich.
  • Odpowiedz
@nocnica: to jest was dwóch, ze znajomymi 6 może 8 osób ( ͡° ͜ʖ ͡°) znaczna większość osób które pobiera 500+ zagłosuje na PIS bo to logiczne, zresztą zobaczysz sama na jesieni.
BTW, masz trochę dziwny tok myślenia, skoro jesteś przeciw to po co bierzesz? może w ramach sprzeciwu nie powinnaś brać 500+? nie brzydzą Ciebie pisowskie pieniądze?
  • Odpowiedz
@Janusz_Hazardu: no to trochę jednak różnica, dużo a WSZYSCY. Poza tym czyje pieniądze??? PiS nie ma żadnych swoich pieniędzy. W przeciwieństwie do wielu innych ludzi, pobierających 500+, czy nie, ja wiem, że to nie państwo je daje.
  • Odpowiedz
@nocnica: Ale chociaż jesteś w stanie wprost przyznać, że jesteś zadowolony z dodatkowej gotówki? Czy pobierasz, ale nie cieszysz się?

No offence, bo i tak - tak jak wspominałem - mam to ogólnie gdzieś. Czysta ciekawość.
  • Odpowiedz
@karolinana: @Kedlov: @nocnica: @Janusz_Hazardu: dostałem 500+ na pierwsze dziecko, czyli wpadło 1k za lipiec i sierpień. Założyłem synowi konto, na które te pieniądze będą odkładane - dla niego. Równocześnie jako pierwszy pobiegnę z wywieszonym jęzorem głosować na partię, która obieca znieść 500+, 300+ i dodatkowe emerytury. W związku z tym, ze żadna się nie odważy, będę głosował, niestety w niezbyt dobrą myśl "przeciw". Przeciw
  • Odpowiedz