Wpis z mikrobloga

Co najlepsze biorąc pod uwagę tylko niezawodność, szybkość naprawiania awarii, dostępność i szybkość obsługi technicznej stając przed wyborem podpisania umowy na internet stacjonarny (Netia, toya, upc). Interesuje mnie tylko jakość a szybkość tak czy siak mi wystarczy u każdego. Zależy mi na najmniejszych przerwach w necie. UPC na starcie ma u mnie minusa za baaardzo długi czas łączenia się modemu (około 5 minut).
#internet #upc #netia #toya #dostawcainternetu #cowybrac #programowanie #krakow #informatyka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzezbi: nie wiem, skąd te wszystkie negatywne opinie o UPC się biorą. korzystam już 4 lata i miałem jedynie jedną okazję dzwonić do BOKu, gdyż rozłączało mi służbowego VPNa. Okazało się, że był niekompatybilny z protokołem IPv6, na który mnie zmigrowali bez mojej wiedzy (bo skąd też mieli wiedzieć, że będę używać VPNa). Jeden telefon, 15 minut i naprawione.

Jeśli masz problem z modemem, to wymień go.
  • Odpowiedz
@rzezbi: jaki znowu długi czas łączenia modemu co ty p--------z xD

upc od 6 albo nawet 7 lat, jeżeli dobrze pamiętam to w 5 różnych lokalizacjach w każdej co najmniej rok, awaria zdarzyła się raz, facet przyjechał na drugi dzień - coś na klatce się zepsuło

cały czas był używany na pierwszym routerze jaki dali, dopiero od paru miesięcy wymiana na horizon bo dobrana tv

do tego większość znajomych też
  • Odpowiedz
  • 0
@zapomnialem_hasla_xd: Tylko nie p--------z bo w mordę dać mogę dać. Ten ich biały router (connext box chyba się nazywa) nie ma na wierzchu diod tylko za plastikiem. Po włączeniu / rozłączeniu łączy się pewnie coś sprawdza, migają zielone strzałki itp i to trwa strasznie długo. Mierzyłem kiedyś i chyba 4 minuty to trwało. Wyobraź sobie zrestartować zwykły prywatny router - odłączasz na 10s, włączasz i internet jest po pewnie max
  • Odpowiedz
  • 0
A czy internet z kablem swiatlowodowym bezpośrednio do mieszkania w porównaniu do skrętki / koncentryka ma znaczenie? Mówię o bezawaryjności. Czy światłowód będzie mniej awaryjny czy raczej w ogóle nie będzie to miało znaczenia lub będzie bardziej narażony na usterki?
  • Odpowiedz
@rzezbi: nie polecam upc, jak coś się spieprzy to cię mają w dupie grają z tobą w kotka i myszkę, a czas oczekiwania na technika to śmiech na sali imo
  • Odpowiedz