Aktywne Wpisy
jestem_tunowy +727
kolczyk w nosie - największe oszpecenie jakie może sobie sprawić kobieta w XXI wieku imo nawet znacznie gorsze od tatuaży, obrzydliwa moda i instant redflag, zgadzasz się - plusujesz
#p0lka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #zwiazki #piercing
#p0lka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #zwiazki #piercing
DavyX +968
#bekazkatoli #bekazpisu chyba nawet #bekazemnie, bo daje się trollować katolikom #gorzkiezale #zalesie
@alxnr: 14 lipca we Francji też byś tak bóldupił, bo jest święto zburzenia Bastylii?
BTW. Czy to nie jest tak, że to święto jest bardziej Świętem Wojska Polskiego niż kościelnym?
W Szwecji wszystkie sklepy otwarte, centra handlowe do nawet 23 godziny w niedzielę. Przynajmniej nie ma wiecznych kolejek i tłumów jak w PL a wielu ma opcje pracownia wtedy na znacznie wyższej stawce. Win win.
W Szwecji to mogą nawet siedzieć 24 godziny na dobę, co mnie oni obchodzą? W tej kwestii może mają lepiej, ale wielu innych są skretyniali.
Dlaczego nie podajesz przykładu Niemiec albo Austrii? Albo Belgii? xD
Poza tym z reguły jest tak, że nikt nie zarabia dodatkowo za soboty oraz niedziele w sklepach, tylko dostaje wolne. Dlatego
@MamutStyle To czemu tak ciągle tego zakazu bronisz? Co cię obchodzi ograniczanie gospodarczych aspektów i jeszcze tego co ludzie mogą robić a co nie?
Piszesz o pracownikach a przecież wszedzie w Europie tak jest ze stawkami nocnymi/weekendowymi i jakoś problemow nie ma bo ci którzy chcą biorą te godziny na maksa z własnej woli. W PL trzeba
Pracowałeś w takim sklepie w Polsce? Uwierz, ja osobiście nie dałbym rady nawet jednego dnia. Kierownictwo ma Cię za nic, ludzie przychodzący mają za nic. Za odmowę przyjścia w sobotę, bądź niedzielę, kwitowane jest "to dziękujemy, ale takich pracowników nie potrzebujemy". To chyba nie jest wolny wybór, prawda? Wielu ze strachu chodzi, w
Pracuję w
Komentarz usunięty przez autora
11 Listopada i jakoś podejrzanie u nas ważne stało się obchodzenie w kościele św. Marcina
1 Maja i Józefa czy kogoś tam
3 Maja i Maryi królowej Polski
15 Maja i wniebowzięcia
@alxnr: A wojskowe święto nie brzmi majestatycznie i poważnie?
To przecież "Rocznica Cudu nad Wisłą"