Aktywne Wpisy
plusem-wyklety +51
Wczoraj chciałem zamarynować mięso. Po otwarciu smród. Obślizgłe. Przebarwienia, których zdjęcie nie oddaje. Innymi słowy. #biedronka sprzedaje popsute mięso z ważnym terminem do spożycia. Druga paczka to samo. I to nie pierwszy raz kiedy mięso w biedrze kupiłem popsute mimo nie przekroczenia terminu do spożycia. I nie piszę tego pod kątem kalafiorów i urywania liści. W tym dyskoncie to norma. Przebarwienia na surowych mięsach. Napuchnięte już paczki gazami (zalecam zwracać na to
troglodyta_erudyta +133
Polacy są tak agresywni a to dlatego że nie ma słońca
Nieomal przez siedem miesięcy w roku a lato nie jest gorące
Tylko zimno i pada zimno i pada na to miejsce w środku Europy
Nieomal przez siedem miesięcy w roku a lato nie jest gorące
Tylko zimno i pada zimno i pada na to miejsce w środku Europy
@ethics: Kostka masła ma zwykle 200g.
@ethics ty się za gotowanie lepiej nie zabieraj :)
@bukimi
@Ausfahrt mi tam kiedyś zarówno mama i babcia tłumaczyła że w kuchni od ilości ważniejsze są proporcje. To że masz kubek 500ml a ktoś inny 250ml nie znaczy że wyjdą złe proporcje jeśli będziesz coś mierzył kubkiem xd
Też trzeba trochę improwizowac w kuchni a nie zdawać się na przepisy, to nie laboratorium, kupisz mniej/bardziej tłuste mięso, lepsza/gorsza mąkę, jajka okażą się zbyt małe i już #!$%@? zrobisz nie pieczeń
Najlepiej jest pisać 1/2 szklanki mąki (60g) - wilk syty i owca cała
1 i 1/4 szklanki mąki
1 jajko
1 i 1/4 szklanki śmietanki
1/4 szklanki cukru pudru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1/4 szklanki oliwy
szczypta soli na oko do smaku
i jak ja tego #!$%@? nie lubię
nasze babcie nie miały wagi kuchennej, a w Polsce był tylko 1 model szklanki to może to miało sens
teraz bardzo modne są chociażby