Wpis z mikrobloga

@PokoryDoZycia: Tylko, że ty robisz to samo. Oiszesz, że pokazywanie dupska jest moralne. Więc ty też piszesz o tym co jest moralne. To ja robię to samo, tylko mam odmienne zdanie do twojego i uważam wprost przeciwnie
  • Odpowiedz
@Thachi: Tylko że ja nikomu nie narzucam poglądu, tylko mówię jak ja to widzę. Nie obchodzi mnie kompletnie czy ktoś świeci dupskiem w internecie czy nie. Chodzi mi tylko o to że wchodzisz z butami w czyjeś życie i pouczasz każdego jak byś był jakąś wyrocznią. Jest różnica między "Moim zdaniem to jest niemoralne", a "To co robisz jest niemoralne moim zdaniem więc przestań to robić". Tym bardziej że nikt
  • Odpowiedz
@Thachi: Mi to brzmi jak słowa zwykłego totalitarysty, fanatyka. Jak babcia która zabrania pracować w niedziele bo to grzech. Nikt nie ma prawa mówić ludziom co mogą lubić tak długo jak nie szkodzą innym. Jeśli uważasz że twoje spojrzenie na świat jest takie wyjątkowe to opisz mi je proszę, bo jestem go bardzo ciekawy, może mnie oświecisz.
  • Odpowiedz
@PokoryDoZycia: Po co mam to opisywać? Ja i tak nie wierzę, że byś to zrozumiał. Dlatego najlepiej stworzyć taki aparat, ktory polega na przymusie, wtedy bym kontrolował ludzką głupote i naiwność by je minimalizować
  • Odpowiedz
@Thachi: A żeby rozmawiać o czymś to musisz zaraz kogoś przekonywać do czegoś? Zwykła rozmowa już jest bezsensowna? Bo to grozi tak zwaną "bańską informacyjną", nie chcesz nawet rozmawiać o swoich poglądach z innymi bo jeszcze się okaże że się mylisz.
  • Odpowiedz