Wpis z mikrobloga

Czy ktoś ma #ubezpieczenia w #axa ? Chcę przedłużyć, jednak ich oferta jest o 200zł wyższa niż jak wyliczam sobie jako nowy klient. Próbował ktoś przycebulić i wyliczyć jako nowy klient, bez odnawiania?
#ubezpieczenieoc
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@loginek0: zadzwoń i powiedz, że oferta dla nowego klienta jest 200cbln niższa i że chcesz taką (mogą zapytać o nr. wyliczonej oferty). Jak nie obniżą (chyba mała szansa) to wpisz w wyliczeniu oferty "inny zakład ubezpieczeń" niż był i zapomniej o teacie.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@loginek0: Nawet jak wyliczysz jako nowy klient, to AXA zweryfikuje Twoje dane i w ostatecznej propozycji zmieni składkę. AXA niestety standardowo daje dotychczasowym klientom gorsze oferty, skupiając się na pozyskiwaniu nowych klientów. Ewentualnie możesz spróbować telefonicznej negocjacji z agentem AXA. Zapraszamy także na kalkulator OC: https://kalkulator.ubea.pl Sprawdzimy, czy inny ubezpieczyciel nie da Ci lepszej oferty.
  • Odpowiedz
@piastun: Najlepsze jest to, że teraz podczas wyliczania nie ma tego pola z zaznaczeniem wcześniejszego ubezpieczenia :D więc teoretycznie nie wiem czy na legalu tak można...
@Ubea_pl: Ok, zobaczę kalkulator, ale raczej wątpię, że uda się uzyskać 376zł za auto z silnikiem 2.5 jak mi wyliczyła axa dla nowego klienta...
  • Odpowiedz