Wpis z mikrobloga

tak, Czesi nas szczególnie kochają za 68 rok ;)

@marselihno:

friends for THE MOST part

Myślę że większość Czechów w 2019 roku ma z grubsza wyjebkę w jakąś waśń między wasalami sprzed pół wieku.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@marselihno: Też tak zawsze myślałem bazując na starszym pokoleniu z terenów przygranicznych. Ludzie pamiętający 68 wymierają, aktualnie jesteśmy 2 najbardziej lubianym narodem zaraz po Słowakach.
  • Odpowiedz
@Yukio_Mishima: Czesi nikogo nie lubią, to naród buraków, lata świetlne przepaści w porównaniu do Słowaków. Bliżej im do Niemców niż do jakiegokolwiek innego narodu. Wyjątkiem są Czesi z Śląska cieszyńskiego, tam można z nimi się pośmiać i pobalować, cała reszta to buraki i cwaniaki nie znające się na żartach, co to nie oni... Szkoda gadać
  • Odpowiedz
@Abaddon84: lepiej znam Słowaków bo tam dodatkowo jeszcze mieszkałem, ale z Czechami miałem równie częsty kontakt. Najbardziej mnie u nich wkurzało pokazywanie że jacy to oni są zajebiści i lepsi od innych, serio u Polaków i Słowaków to nie występowało, gadali, pili, śmiali się, ale jakiś czech zawsze musiał się wpieprzyć i mówić jak to u nich jest pięknie i cacy, i takie tam podobne
  • Odpowiedz
@marselihno idąc tym rokiem myślenia to powinniśmy nienawidzić wszystkich bo każdy miał przodka ci zaszkodził naszym przodkom

@Filareta: Patrząc na wielu Polaków to dokładnie tak jest. Lubi się ewentualnie Węgrów. A tak to z każdej strony wróg. Niemcy, Czechy, Słowacja, Ukraina, Francja, kraje skandynawskie to już przecież islamistan, także też wróg. Wszędzie wrogowie biednej Polski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@marselihno: Taaa, w 68 mieliśmy dużo do gadania, gdy przyszedł prikaz z Moskwy. Na pewno większość Czechów myśli, że ochoczo wsiedliśmy w czołgi i pojechaliśmy na Pragę z własnej narodowej woli. Nie jest to wcale zdanie zdemenciałych starców.
  • Odpowiedz