Aktywne Wpisy

Sathanas_Gloriam +123
Widzę, że na główną wleciał news o 12-latku, który zginął pędząc na elektrycznej hulajnodze i zaczęły się rozważania co zrobić, żeby poprawić sytuację. Żeby zobrazować skalę absurdu tego, gdzie żyjemy, podam przykład reportażu z Faktów TVN właśnie o wypadkach nieletnich na takich hulajnogach.
Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej
Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej

NuncjuszPapieski +39
Jestem generalnie dość nowy w tym uniwersum i nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Klapek ma córkę Junku z tą Khmerką, tak? Dlaczego on jej nie ogarnie obywatelstwa/paszportu polskiego? Przecież to byłaby dla jego córki mega korzyść w przyszłości jakby się chciała wyrwać z tego kraju 3 świata. Z ciekawości patrzyłem na formalności i wychodzi na to, że z racji, że w PL jest prawo krwi to ona ma od razu polskie obywatelstwo,

Dzień dobry,
Dziś tak zwana śrubka do wszystkiego czyli śrubka o normie DIN 7981
napisałbym tu coś, ale...
ZNACIE TE ŚRUBKI, NIE? XD NIEPOLICZALNE, TAKIE SĄ NAJLEPSZE, TAKIE "PRAWOSKRĘTNIE PRZYKRĘCANE" KRZYŻAKOWE. NORMA DIN, ZRYWANIE GWINTA, LATA CHOĆ WKRĘCONA, WKRĘCONA BO LATA, PZYKRĘCANKO BEZ NAKRĘTEK DO PORZYGU ITP. ALE JAK JEJ NIE WKRĘCISZ GDY JEST NAJKRÓTSZA TO NIE ZASŁUGUJESZ NA NIĄ GDY MA 42MM DŁUGOŚCI, WIADOMO XDDDDD CIEKAWE KIEDY JESTEŚ NAJDŁUŻSZA, CHYBA PRZY TŁUMIKACH, CHOCIAŻ TEŻ NIE BO I TAK PEWNIE WKRĘCONA XDDDD
#pasta #atencyjnasruba #codziennewkrety #100fastenersow
źródło: comment_JeFxDu8F2BR2aHtUp5g4weeKOIXkE23w.jpg
Pobierzźródło: comment_4za3qAuSMKnHSUcrKxva3w6WqDlDYTEr.jpg
Pobierz@dofniel
wezmę te sugestie pod uwagę w kolejnych wpisach, jednakże chciałbym zaznaczyć, że nie powinno się dyskryminować ŻADNYCH części złącznych ze względu na ich materiał czy pochodzenie
też kiedyś byłem ocynkofobem... dopóki nie kazali mi szukać starlocków z kwasówki (╯°□°)╯︵ ┻━┻