Aktywne Wpisy

Momento83 +67
#mecz na trybunach co rusz jak nie Brad Pitt z Leo Di Carpio to Shakiry, Penelope, Jay Z.
Jakby mundial był w Polsce to kogo by pokazywali? Magdę Gessler? Karolaka?
Jakby mundial był w Polsce to kogo by pokazywali? Magdę Gessler? Karolaka?

Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta ale chłop dalej idzie #pct . To już drugi miesiąc minął mej wędrówki . Dziś udało mi się wreszcie dojść do Yosemite Valley przez Cathedral Lakes oraz obok Half Dome. Zszedłem ze szlaku z 3000mnpm na ok 1217m . Chciałem wejść na Half Dome ale ze nie miałem wejściówki to tylko ominąłem . Miałem iść się tutaj zapytać czy jakoś wyczarują wejściówkę dla chłopa
źródło: image_picker_A0618C8D-42EB-4CF2-AED4-75E6EB3B66AB-59070-000006096F8F78E7
Pobierz

Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej jazdy, o nauce przepisów, o braku zaufania na drodze, o respektowaniu innych, zero. Jedynym rozwiązaniem wg TVN jest kupno kasku.
To tak jakby kierowcom BMW powiedziano, że mają włączyć światła i zapiąć pasy, ciul z tym, że pędzą 200 w zabudowanym. Najważniejsze są zapięte pasy i tyle.
Takie jest właśnie pompowane rozwiązanie do grażyn i madek - kask rozwiąże wszystkie problemy, a przecież Fakty ogląda całe multum takich ludzi. A jeździć można jak się chce byle jak, byle gdzie i nie zważając na innych.
#wypadek #polska #polskiedrogi #hulajnogaelektryczna
@Sathanas_Gloriam: No to pokaż ten reportaż, zweryfikujemy Twoje wymysły.
Bo coś mam takie wrażenie, że padło tam o wiele więcej, niż nam próbujesz wmówić, a apele o kaski są akcentowane, bo to najprostszy i najszybszy sposób na zwiększenie przeżywalności - ograniczenia techniczne czy w przepisach są bardziej skomplikowane do wdrożenia.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Sathanas_Gloriam: Klasyka, bo BRD zajmują się miernoty drogowe xD
Tak samo jest w przypadków samochodów - można nauczyć ludzi jeździć szybko i bezpiecznie (przede wszystkim bezpiecznie), ale miernoty drogowe jak @lobo wolą postawić fotoradary wszędzie, choć prawie wszystkie wypadki dzieją się
@cwlmod: No wiadomo misiu, że jesteś z tych co jeżdżą szybko, ale bezpiecznie. Z tym, że się rozbiłeś minimum 3 razy i dodatkowo się chwalisz jak jeździsz na łysych letnich oponach po oblodzonej publicznej drodze więc może o bezpieczeństwie to ty się nie wypowiadaj bo jak zwykle się ośmieszasz :)
Np. ten zjazd z obwodnicy na
Dzieciak ledwo wystający nad kierownicę nie ma jak nad pojazdem panować
I przede wszystkim walić grubymi mandatami w rodzica jak młody będzie odwalać.
Ciemny poranek, nic nie widać i dobre 50% osób jeździ bez świateł, w ciemnych ubraniach, niektórzy nawet mają wyłączone swiatlo stopu bo korzystają z pierwszego poziomu rekuperacji, jadą raz chodnikiem, raz ulicą, kierunków czy ręki nie używają, nie odwracają się by się upewnić czy nie wpadają
jednak cos moze zmienic bo wiem ze jest taka czesc mozgu ktora odpowiada za ryzykowne zachowania, chyba plat czolowy i ona sie najdluzej rozwija u czlowieka. Dlatego mlodzi maja wyzsze oc. Starszej osobie tak nie o--------a jak mlodemu, jak zobaczy samice to tez tak hormony nie uderzaja zeby sie popisywac
Jedyna opcja to łapanki i karanie każdego kto nie jeździ w kasku. Jeśli będzie obowiązek jazdy w kasku ale nikt nie będzie tego pilnował to nikt go nie będzie zakładał.
A z tego co pamiętam osoby poniżej 16 roku nie mogą być karane za wykroczenia.
@Sathanas_Gloriam: Edukacja o tym, jak się poruszać na drodze jest od zawsze i co z tego? Nie pamiętasz, jak to jest być dzieckiem i jak bardzo się wtedy słucha rad starszych? Obowiązek noszenia kasku jednak łatwiej wyegzekwować, a przynajmniej sobie głupiego łba
@Sathanas_Gloriam: A próbowałeś kiedyś zarobić na wpajaniu braku zaufania?
Mam nadzieję, że rozwiązałem problem rozwiazaniem z cywilizowanego kraju.