Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Adwokat_Boga: Możemy sobie zaklinać rzeczywistość albo zmienić przepisy na racjonalne. W innych krajach (skąd zresztą jest ten filmik) też rowerzyści giną pod kołami samochodów
  • Odpowiedz
Sam jesteś dzban wykopowy, ciężarówka z--------a obszarem wyłączonym z ruchu. Do okulisty się wybierz.

@reddin: doskonale to widzę. kwestia taka że on dostaje mandat za jazdę po obszarze, a oni za spowodowanie wypadku, bo to oni są według przepisów winni. zawsze trzeba się upewnić zmieniając kierunek jazdy, ale dzban jak ty nie ogarnia takiego czegoś.
  • Odpowiedz
@reddin: to jeździj sobie tym pojazdem nawet środkiem autostrady jeśli bardzo chcesz, tylko później nie płacz, że wypadek miałeś.
rowery na bocznych drogach mi nie przeszkadzają. jak ktoś sobie lubi pojeździć i robi to w sposób nie sprawiający zagrożenia dla innych, to niech sobie jeździ, ale w pewnych miejscach rowerów po prostu być nie powinno!

• Odpowiedz
tylko później nie płacz, że wypadek miałeś.

@Marcinnx: Myślisz, że 35 Tonowy tir nic ci nie zrobi w twoim śmiesznym pełnoletnim passerati? Po to właśnie jest PoRD. Rower to pojazd.
  • Odpowiedz
@reddin: jeśli nie zmuszę go do nagłego hamowania, albo się w niego nie wpakuję poprzez wjeżdżanie na jego pas bez spojrzenia w lusterka to powinienem być bezpieczny ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Marcinnx: Chyba, że zacznie cię wyprzedzać obszarem włączonym z ruchu kiedy ty sygnalizujesz zamiar skrętu. Rower to pojazd i można nim jechać po drogach krajowych, chyba, że wskażesz mi przepis, że takie drogi są tylko dla samochodów, albo że wynaleziono teleport rowerowy. Drogi są publiczne, czyli wspólne a twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się moja.
reddin - @Marcinnx: Chyba, że zacznie cię wyprzedzać obszarem włączonym z ruchu kiedy...

źródło: comment_a2bjKj7ESNAceEoRUKaPfvGfye7g97Ff.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
czytaj ze zrozumieniem. dasz radę wyhamować powiedzmy 50 tonowym tirem z prędkości ~90km/h przed rowerzystą?

@Marcinnx: Ty k---a myślisz, że on tego rowerzystę zobaczył dopiero przed nosem? Ma tak jechać, aby zdążył wyhamować przed każdym pełnoprawnym uczestnikiem ruchu.

Idiota w tirze w ostatniej chwili chciał zmienić pas do jazdy na wprost, tyle.
  • Odpowiedz