Wpis z mikrobloga

Czy nie jest szczytem egoizmu, głupoty i bezmyślnego konsumpcjonizmu kupować butelkowaną wodę, gdzie każdy w domu posiada bieżącą wodę? Piszę to oczywiście jako osoba, której zdarza się kupić wodę.

#pytanie #przemyslenia #ekologia
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MK-Ultra: wynajmuje w starym bloku gdzie rury są.chyba od nowości te same. Po jednym gotowaniu kupa kamienia i ogólnie zostawiona na kilka dni robi się śmierdząca, u mojej matki na drugim końcu dzielnicy zupełne przeciwieństwo
  • Odpowiedz
@MK-Ultra: ja uwielbiam Muszyniankę, przez co niestety jestem zmuszony do kupowania wody w plastiku :( oddałbym wiele za nakładkę na kran, która zrobiłaby mi z kranówki właśnie taki rodzaj wody...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MK-Ultra: jest jeszcze rozwiązanie pośrednie, wielorazowe butelki z platstiku - nie tłucze się, jest lekkie i nie szkodzi wybitnie środowisku
A że względu na niższą masę może mieć mniejszy skąd węglowy niż szkło (trzeba poszukać)
  • Odpowiedz
@Ld93: nie wiem czemu udzielający się w dyskusji nie przeglądają dyskusji - wspomniałam, że minerały można dostarczać, suplementować odpowiednio dobraną dietą, nie samą wodą. I czemu jestem nazywana "fanatykiem kranówy", bo nie jestem "fanatykiem butelkowanej"? ¯\_(ツ)_/¯

@GFOzon: jw.
  • Odpowiedz