@v-tec: Człowiek nie wie co dóbr póki nie spróbuje ( ͡°͜ʖ͡°) Tylko android a jak przeszedłem na ios to nie opuszczę tego systemu. Tylko manual a jak dostałem zastępczy w automacie to uuuu jednak 0___0 z-----y na głowę byłeś. Tylko automat!
Zawsze mnie to smieszy ze jak nie potrafi uzywac manuala jak bogate dziunie to tlumacza sie tym ze nie sa biedne albo jestem taki postepowy, patrzcie na sasiada w passacie z manualem jaki glupi hehe. Tak jak by uzywanie skrzyni biegow bylo tak bardzo skomplikowane. Trudne to moze jazda z biegami terenowymi albo polbiegami. Mi to rybka czy taka czy taka po prostu te wymowki sa zenujace
@garfyld: wbrew pozorom żonglowanie biegami nie jest proste aby zachować kompromis dynamika-zużycie paliwa, a jednocześnie nie męczyć silnika niskimi obrotami. Ileż razy byłem świadkiem jeżdzenia na zbyt niskich obrotach. W automacie masz jak gdyby 2 przyciski: szybciej i wolniej. W mieście to duży komfort.
@booolooo: nowe 7. biegowe ZF z Giulii czy BMW bardzo fajne są. E90 320d z automatem też bardzo fajnie jeździło. To nie czasy wolnych 3-4 biegowych skrzyń. Źle Kia Sportage diesel mi się jeździło. Trzymał za niskie obroty i straszne drgania były.
@v-tec @r3solver @booolooo jeżdżę automatem DSG z 2016, a i tak wolę manuala. Chociaż automat wygodny w korkach i można sobie trzymać pićku w prawej ręce. W dieslu wolałbym chyba zawsze automat xD
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
#samochody
źródło: comment_LWoSndxyN86KjsB2VRLIP3eLcSC9u8tw.jpg
PobierzTylko android a jak przeszedłem na ios to nie opuszczę tego systemu.
Tylko manual a jak dostałem zastępczy w automacie to uuuu jednak 0___0 z-----y na głowę byłeś. Tylko automat!
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_6Gs11o8wNOP62SLi50n50goZx4Bg6Eyn.jpg
PobierzJeżdżę manualem, bo jakby co, mniejsza kasa na remont. Jakbym miał wybor, to DSG.
@v-tec: na co?
Zwlaszcza w korku
A tak poważnie to nienawidzę jeździć półautomatem: brak sprzęgła, ale biegi ręcznie się zmienia, np. mercedes a klasa.
Źle Kia Sportage diesel mi się jeździło. Trzymał za niskie obroty i straszne drgania były.
źródło: comment_YRnw9aj6lj4n0OhedmkW4mngWHQQ41ot.jpg
Pobierz@r3solver
@booolooo jeżdżę automatem DSG z 2016, a i tak wolę manuala. Chociaż automat wygodny w korkach i można sobie trzymać pićku w prawej ręce. W dieslu wolałbym chyba zawsze automat xD
Na prywatny, jakbym miał w tej samej cenie, to też DSG. Hydrauliczna z lat 2010 to słabo, dlatego też brałem manual (koszty naprawy).