Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 387
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a ja slyszalem ze pis zlikwidowal odszkodowania za takich lokatorow i teraz lokator a nie gmina ma placic odszkodowanie nawet wykop byl o tym prawda to wprowadzili to?
  • Odpowiedz
@leo762: z babą nie wygracie widzę, ale nie macie kogoś specjalnego do specjalnej roboty, osoby która zajęłaby się konkubentem odpowiedni żeby ją przekonało? Coś co dla właścicieli byłoby znane tylko pod hasłem ekstra dopłata?
  • Odpowiedz
@leo762: a dzieci były nieszczęśliwe? Myślę, że lepiej mieć 3 rodzeństwa i mieszkać w brudnym domu, niż być jedynakiem w bogatym domu i radność czerpac z gier i wirtualnego świata, a w przyszlości zostać wykopowym spemiarzem.
  • Odpowiedz
  • 3
@leo762 Zgłoś to do opieki społecznej (zgłaszać możesz nawet codziennie) i wniosek do Sądu o wydanie postanowienia w trybie zabezpieczenia, dla dobra dzieci. DOKŁADNIE opisz złe warunki w domu, postawę matki, to, że mieszka z konkubentem, że nie wiadomo, czy dzieci realizują obowiązek szkolny i inne.

Trzebaby zawnioskować o zmiany w prawie, żeby nie chroniło takich pasożytów. :/
  • Odpowiedz
@tellet: mylisz się, można spisać umowę potwierdzoną notarialnie, gdzie osoba wynajmująca od Ciebie mieszkanie potwierdza że w razie czego może przeprowadzić się do miejsca X (np. rodziców itp). Wtedy procedura jest uproszczona i taką osobę w majestacie prawa wypraszasz z gratami i bombelkami jeśli nie płaci.
  • Odpowiedz
@leo762: najm okazjonalny też nie wiele daje. Znajomy miał sytuację gdzie podano jako dom do eksmisji jakaś ruderę która nie miała okien i drzwi. Sąd stwierdził że dzieci nie mogą tam mieszkać xD oczywiście wszystko spisane u notariusza ale z aktu własności nie wynika jak wygląda dom
  • Odpowiedz