Wpis z mikrobloga

Mircy i Mirunie, potrzebuję pomocy w sprawie psa.
Mam małego szczeniaka, 5kg, 9tyg, karmie go normalnie, je wszystko, aż za dużo bo wciąga wszystkie śmieci na dworze jak odkurzacz.
Kupiłem mu takie saszetki 100g z mięsem i wg dawkowania, albo tak jak ja to widzę to można by mu ich dać max prawie że 4 na dzień.
Gdy na jego karmie mam dawkować ok 100g w porcjach (dorzucam mu lekko więcej ale i tak na pewno nie 400g)
I mam teraz problem jak go karmić, bo jedząc te +/- 130g dziennie wygląda dobrze, nie chudy ani nic, ale 4 saszetki po 100g na dzień to wydaje mi się za dużo
#pies #jedzenie #zwierzaczki #zwierzeta #weterynaria
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ProstyKrzywy: to szczenior, więc potrzebuję dużo więcej jedzenia póki rośnie niż dorosły pies. Dawkować tak jak na opakowaniu (może dlatego zjada śmieci, bo jest głodny?) chyba, że w szybkim tempie zacznie zmieniać się w kulkę, to bym ciut zmniejszyła :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ProstyKrzywy: kup mu dobrą suchą karmę, bo te saszetki mają bardzo syfiasty skład i nie są wartosciowym pokarmem zwłaszcza dla szczeniaka w okresie wzrostu.
  • Odpowiedz
@ProstyKrzywy: tylko ta sucha non stop daje mu właśnie wartościowe składniki odżywcze. Te Twoje odmiany to taki fast food.
Możesz mu dać dla odmiany jakieś dobre puszki (lub kawałek gotowanego mięsa bez przypraw), ale ze szczeniakiem naprawdę nie ma co szaleć z tym żywieniem.
  • Odpowiedz