Na początek oficjalne podziękowaia dla @chixi za uświadomienie mi, jak cudowym połączeniem jest fasolka i bekon <3 Odkąd zrezygnowałam z pieczywa, myślałam, że czasy pysznej fasolki (z bułką tartą i masłem) się dla mnie skończyły, a tak naprawdę odkryłam coś trzy razy lepszego.
CO KUPIĆ (1 porcja)
- 300 gramów fasolki szparagowej
- 50 gramów sera żółtego
- 100 gramów bekonu
- 1 jajko
- masło
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek, ostra papryka
JAK ZROBIĆ
- gotujemy fasolkę w osolonej wodzie (ale nie za dużo soli, bo mamy potem bekon i ser)
- na dużej patelni smażymy bekon to ulubionego stopnia chrupkości
- dodajemy ugtowaną fasolkę, dużą łyżkę masła i starty żółty ser
- przyprawiamy czonskiem i ostrą papryką
- na osobnej patelni robimy jajko sadzone (jedno albo więcej, no jak chcecie conie xD)
- mieszamy fasolkę do czasu aż ser nam się rozpuści
- wykładamy na talerz, razem z jajkiem sadzonym, które posypujemy solą i pieprzem
I już. Bardzo prosty obiad (najbardziej irytujące i czasochłonne jest "obieranie" fasolki), który nasyci nas na długie godziny.
@LaserRock46AND2: ja gotuję jakieś 15 minut, wrzucam już na wrzątek. Warto wyjąć jeden strączek, schłodzić pod bieżącą wodą i spróbować, czy już gotowe
Na początek oficjalne podziękowaia dla @chixi za uświadomienie mi, jak cudowym połączeniem jest fasolka i bekon <3 Odkąd zrezygnowałam z pieczywa, myślałam, że czasy pysznej fasolki (z bułką tartą i masłem) się dla mnie skończyły, a tak naprawdę odkryłam coś trzy razy lepszego.
CO KUPIĆ (1 porcja)
- 300 gramów fasolki szparagowej
- 50 gramów sera żółtego
- 100 gramów bekonu
- 1 jajko
- masło
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek, ostra papryka
JAK ZROBIĆ
- gotujemy fasolkę w osolonej wodzie (ale nie za dużo soli, bo mamy potem bekon i ser)
- na dużej patelni smażymy bekon to ulubionego stopnia chrupkości
- dodajemy ugtowaną fasolkę, dużą łyżkę masła i starty żółty ser
- przyprawiamy czonskiem i ostrą papryką
- na osobnej patelni robimy jajko sadzone (jedno albo więcej, no jak chcecie conie xD)
- mieszamy fasolkę do czasu aż ser nam się rozpuści
- wykładamy na talerz, razem z jajkiem sadzonym, które posypujemy solą i pieprzem
I już. Bardzo prosty obiad (najbardziej irytujące i czasochłonne jest "obieranie" fasolki), który nasyci nas na długie godziny.
#50obiadowchallenge #keto #lowcarb #jedzenie #gotujzwykopem