Wpis z mikrobloga

20/50 fasolka szparagowa na bogato

Na początek oficjalne podziękowaia dla @chixi za uświadomienie mi, jak cudowym połączeniem jest fasolka i bekon <3 Odkąd zrezygnowałam z pieczywa, myślałam, że czasy pysznej fasolki (z bułką tartą i masłem) się dla mnie skończyły, a tak naprawdę odkryłam coś trzy razy lepszego. 

CO KUPIĆ (1 porcja)

- 300 gramów fasolki szparagowej

- 50 gramów sera żółtego 

- 100 gramów bekonu

- 1 jajko

- masło

- przyprawy: sól, pieprz, czosnek, ostra papryka

JAK ZROBIĆ

- gotujemy fasolkę w osolonej wodzie (ale nie za dużo soli, bo mamy potem bekon i ser)

- na dużej patelni smażymy bekon to ulubionego stopnia chrupkości

- dodajemy ugtowaną fasolkę, dużą łyżkę masła i starty żółty ser

- przyprawiamy czonskiem i ostrą papryką 

- na osobnej patelni robimy jajko sadzone (jedno albo więcej, no jak chcecie conie xD)

- mieszamy fasolkę do czasu aż ser nam się rozpuści

- wykładamy na talerz, razem z jajkiem sadzonym, które posypujemy solą i pieprzem

I już. Bardzo prosty obiad (najbardziej irytujące i czasochłonne jest "obieranie" fasolki), który nasyci nas na długie godziny. 

#50obiadowchallenge #keto #lowcarb #jedzenie #gotujzwykopem
BarkaMleczna - 20/50 fasolka szparagowa na bogato


Na początek oficjalne podziękowai...

źródło: comment_K6obufCbPG12I5Isb91J9zeUK71JVprM.jpg

Pobierz
  • 7