Aktywne Wpisy

Emes91 +59
Czyli Lewica będzie miała o 47% mniej posłów w Sejmie (spadek z 49 do 26), podczas gdy Konfederacja będzie ich mieć o 64% więcej (wzrost z 11 do 18).
Na Lewicę zagłosowało prawie pół miliona mniej osób (mimo wyższej frekwencji) w porównaniu do 2019, na Konfederację zagłosowało 240 tysięcy osób więcej.
To przypomnijcie mi, kto wygrał, kto przegrał, z kogo jest beka? xD
#wybory
Na Lewicę zagłosowało prawie pół miliona mniej osób (mimo wyższej frekwencji) w porównaniu do 2019, na Konfederację zagłosowało 240 tysięcy osób więcej.
To przypomnijcie mi, kto wygrał, kto przegrał, z kogo jest beka? xD
#wybory
Strupzdup +134
#wybory w obwarzanku warszawskim lewicy brakuje 400 głosów żeby #!$%@? mandac konfederacji a zostało już tylko miasto Legionowo do policzenia! Jest szansa, ze bosakowa klacz rozpłodowa z ordo kreml nie wejdzie jednak :D

Chciałem sprawdzić czy można ich porównać do Amaro XD bo to chyba nowa knajpa na warszawskim rynku
Wybrałem Menu degustacyjne (7 dań, ale tak naprawdę licząc wszystko to 10) - 190zł za osobę. Można dobrać selekcję wina do każdej potrawy 160 zł/os ale byłem samochodem.
Zdjęcia wrzucę w komentarzach.
Na początek chleb z 3 rodzajami masła
potem na rozgrzewkę kubków smakowych puree ale nie pamiętam z czego, ale smaczne XD
przystawki:
Zupa szczawiowa z jajkiem przepiórczym i bekonem
Potem chyba jesiotr ze szparagami
Kaczka wędzona z bobem i kurkami
Foie Gras - to mi nie smakowało, konsystencja mi nie pasowała.
Lody malinowe przed daniem głównym
dania główne:
Kulbin z dzikim brokułem, szparagami i groszkiem.
Comber Jagnięcy z wiśniami, bobem i kurkami
I na koniec lody różane i malinowe z ciastkiem
Nie trzeba brać menu degustacyjnego, wtedy porcje są większe ale uważam że byłem najedzony tak akurat.
Całość trwała 2h i podobało mi się, może chciałbym większej różnorodności, wszystko było na zielono - bób, szparagi, szczaw, brokuły, koperek, groszek.
Obsługa świetna, woda się kończyła to za chwilę była uzupełniana, następnym razem spróbujemy z winami i zobaczymy co sommelier ma do powiedzenia.
Porównując do Amaro to na pewno jest tu taniej, obsługę cięzko mi ocenić bo u Amaro braliśmy do dań selekcję alkoholi i miło było posłuchać o destylacie z młodego ziemniaka XD Jeśli macie kasę to polecam do Amaro, jeśli mniej to tu.
Jest to coś innego niż zwykła kolacja.
#warszawa #gastronomia #jedzenie #restauracja #whiteone
https://mmgastro.pl/produkt/szczegoly/34261,talerz-gleboki-porcelanowy-honey-comb-q-authentic
@Oskarek89: Myślę że to kwestia sezonowości, i dostępności w tym momencie najlepszego produktu
Podzielisz sie informacją jak cenowo wyszło Ci w Amaro? Duża rozbieżność między tym co płaciłeś w White One?
@Oskarek89 W dobrej cenie warto jeszcze odwiedzić bez gwiazdek.
Niedługo otwiera się kilka nowych miejsc, w tym jedno bardzo topowe. Warto śledzić newsy.