Aktywne Wpisy

PieknyWojciech +304
Spawacze w Mazdzie w Japonii zespawali kostkę do gry o grubości 1 mm.
Inżynierowie Mazdy w Japonii zespawali w pełni funkcjonalną metalową kostkę do gry o wymiarze 1 mm. Każda ścianka została wycięta laserowo z bardzo cienkiej stali nierdzewnej (0,05 mm), a elementy złożono i zespawano pod mikroskopem.
Spawacze wstrzymywali oddech, by uniknąć drgań, co pozwoliło na idealne połączenie bez zniekształceń. Kostka jest tak mała, że ledwo widać ją gołym okiem.
Projekt
Inżynierowie Mazdy w Japonii zespawali w pełni funkcjonalną metalową kostkę do gry o wymiarze 1 mm. Każda ścianka została wycięta laserowo z bardzo cienkiej stali nierdzewnej (0,05 mm), a elementy złożono i zespawano pod mikroskopem.
Spawacze wstrzymywali oddech, by uniknąć drgań, co pozwoliło na idealne połączenie bez zniekształceń. Kostka jest tak mała, że ledwo widać ją gołym okiem.
Projekt
źródło: 20250807_180653
PobierzTL;DR system kształcenia lekarzy w Polsce to mafia.
Wróciłem wlasnie z profilaktycznego badania znamion. Cena: 350zł. Czas trwania badania: 5 minut.
Zero specjalistycznego sprzętu, zero sprzątania po pacjencie, spokojnie można przyjąć takich 10 w godzinę i jeszcze mieć czas na przerwę.
Ja rozumiem, że studia wymagające i płaci się za widzę i doświadczenie. I... Właściwie nic więcej tu nie rozumiem. 350zł za 5 minut po prostu nie da się w tej sytuacji obronić. Wyobrażam sobie
Wróciłem wlasnie z profilaktycznego badania znamion. Cena: 350zł. Czas trwania badania: 5 minut.
Zero specjalistycznego sprzętu, zero sprzątania po pacjencie, spokojnie można przyjąć takich 10 w godzinę i jeszcze mieć czas na przerwę.
Ja rozumiem, że studia wymagające i płaci się za widzę i doświadczenie. I... Właściwie nic więcej tu nie rozumiem. 350zł za 5 minut po prostu nie da się w tej sytuacji obronić. Wyobrażam sobie

Roboty
Opis
Radek Dekiel jest młodym mieszkającym na prowincji robotem, który chciałby zostać wynalazcą, tak jak podziwiany przez niego Spawalski. Postanawia wyjechać do Robotowic, wielkiej, zmechanizowanej metropolii i zatrudnić się w fabryce, gdzie pracuje jego idol. Matka sprzeciwia się tym planom, jednak ojciec, który w synu widzi samego siebie z młodości, kupuje synowi bilet i wyprawia go w szeroki świat. Kiedy Radek dociera na miejsce, okazuje się, że zamiast dobrotliwego Spawalskiego w fabryce rządzi bezwzględny Brzeszczot. Ten postanawia zmienić linię produkcyjną przedsiębiorstwa. Nie chce już produkować części zamiennych, zamierza otworzyć firmę zajmujące się tuningiem. Niewiele podniszczonych robotów może sobie na to pozwolić. Dla większości z nich oznacza to najgorsze, czyli smutny koniec na złomowisku… Ciekawa animacja dla całej rodziny o świecie zamieszkanym przez roboty. Film twórców przebojowej "Epoki lodowcowej". Głosów bohaterom w polskiej wersji językowej udzielili m.in. Joanna Trzepiecińska, Piotr Gąsowski, Bohdan Łazuka, Wojciech Paszkowski i Mariusz Max Kolonko.
#bajki #kiedystobylo #gimbynieznajo #starebajki #nostalgia
źródło: comment_xn098dw2Y2c826UEX35Ktq4Q01WnjASD.jpg
Pobierz