Aktywne Wpisy
zdarza mi się podejmować nierozsądne decyzje finansowe, ale potem słyszę, że ktoś robi wesele za 80k z którego nawet połowa się nie zwróciła.
no ale musi być z pompą, DJ radiowy za 8k żeby sąsiedzi widzieli xD
To trzeba mieć coś z deklem
no ale musi być z pompą, DJ radiowy za 8k żeby sąsiedzi widzieli xD
To trzeba mieć coś z deklem
#praca #integracja #warszawa #programowanie #programista15k
Za dwa tygodnie mamy zjazd naszego polskiego oddziału. Macie może jakiś fajny pomysł co zrobić w ramach integracji? Kręgle? Billard? Trochę to jest oklepane -_-
Za dwa tygodnie mamy zjazd naszego polskiego oddziału. Macie może jakiś fajny pomysł co zrobić w ramach integracji? Kręgle? Billard? Trochę to jest oklepane -_-
Wielu z was jest specjalistami w danym języku z doświadczeniem również w innych.
Macie wiedzę o ich plusach jak i minusach. Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami!
Jaki język backendowy jest wg. Ciebie przyszłościowy (na powiedzmy kolejne 5 lat), bez tuzina mikroserwisów pisanych w innych językach dla podniesienia jego wydajności? Miej również na uwadze ograniczoną ilość serwerów bo nie sztuką jest użyć czegokolwiek i postawić aplikację w skalowalnej chmurze płacąc za to majątek.
--
#programowanie #backend #ankieta #devankieta
#java #scala #go #rust #elixirlang #javascript #csharp #python #ruby #cplusplus #kotlin #swift #dart
JAKI JĘZYK BACKENDOWY DLA BIGDATA ? #2019 #na_kolejne_5_lat
Jeśli chodzi o inne platformy to w JVMie
@kebab-case: Szczególnie jak patrzę na ostatni punkt gdzie sądziłem, że każdy napisze co "innego" wybrał, niestety przeliczyłem się ^_^
...chociaż i tak jak patrzę na Ruby w tym zestawieniu to śmieszkom nie ma końca.
Trzeba było tam dać Php to może ktoś by missclicknął ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@veranoo: Może dlatego, że uczą go w LO od niedawna i jest stosunkowo prosty.
@Jacob: Ruby do typowego backendu do webu nadaje się bardzo dobrze, szybko się w nim pisze i jest dużo różnych przydatnych bibliotek których łatwo się używa. W Ruby powstało klika większych serwisów np. GitHub, Shopify, Airbnb, Basecamp, GitLab.
Zgadzam się natomiast ze stwierdzeniem, że Ruby do szybkiego MVP nie ma sobie równych.
@Jacob: Ta, bo w projektach które są robione w "poważnych językach" nikt nie używa zewnętrznych rozwiązań. Poza tym w większość aplikacji webowych nie dochodzi się do ściany w których to wydajność samego języka byłby wąskim gardłem.
@Jacob: Nie wiem o jaką moc Ci chodzi, 10-15