Aktywne Wpisy
tomasztomasz1234 +1131
Zobaczcie jak na zamkniętych grupach lekarze organizują lobbing. Rzecznik Izby lek. Kosikowski sam nie do końca wie, co konkretnie ma być sparaliżowane jak zrobi się limit pensji lekarzy, więc prosi o "amunicję" xDD
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
Wręcz podziwiam to środowisko, nikt tak bezwzględnie nie broni swoich interesów. Ciągle organizują się, żeby grzać swoje. Całkiem skutecznie, niektórzy nawet na Wykopie łykają jednocześnie bajki o "przeciętnych zarobkach 20-25k" i "kompletnym paraliżu po ograniczeniu pensji do 48k". A
źródło: rzecznik
Pobierz
yourgrandma +126
Zakończyliśmy XLVI edycję #wykopoweprzeboje. Najlepszą balladą mirki ogłosiły Led Zeppelin - Stairway to Heaven. W finale zwyciężył z Dire Straits - Brothers In Arms, a trzecie miejsce zajmuje Guns N' Roses - November Rain.
Dziękuję wszystkim za uczestnictwo i wspólną zabawę. Pobiliśmy chyba rekord - przed tą edycją tag obserwowało jakieś 700 osób, a po ogłoszeniu kategorii tej edycji liczba obserwujących wzrosła aż do... 7000!
Jutro
Dziękuję wszystkim za uczestnictwo i wspólną zabawę. Pobiliśmy chyba rekord - przed tą edycją tag obserwowało jakieś 700 osób, a po ogłoszeniu kategorii tej edycji liczba obserwujących wzrosła aż do... 7000!
Jutro
źródło: b86a7fe04ea6a0234e0d6c3bd4bf04895c1b5145805a0de9dd8d640f779be286
Pobierz

Ustawienia –> Sieci i internet –> Zaawansowane –> Prywatny DNS –> Nazwa hosta dostawcy prywatnego DNS – dns.adguard.com –> Zapisz.
źródło: comment_mmgyOTWwFIEugySxZVy452xS7CBQbRW2.jpg
PobierzMożna też ręcznie ustawić DNS-y Adguarda dla połączenia Wi-Fi, bo z mobilnym to już gorzej (zmienna adresacja).
@jednorazowka: to samo gdy użyje sie dedykowanej appki ze sklepu, uruchamia sie vpn który żre baterie i chodzi w tle
@mamrotekk: Wchodzisz w ustawienia sieci bezprzewodowej (poniżej zrzut). Zmieniasz Ustawienia IP z DHCP na Statyczny i wpisujesz DNS-ty Adugarda:
176.103.130.130
176.103.130.131
źródło: comment_OQTg6yiVm97K8UQ9cSutbNESUgwqYHB5.jpg
Pobierz@Impuls94: U mnie generalnie też, ale np. telefonu xiaomi 5 plus nie dało mi się zrootować (choć bardzo mocno nie drążyłem tematu). A np. smartfonów huawei w ogóle się nie da, bo producent nie odblokowuje bootloadera.
1. Pobierasz ze sklepu Google Play nextDNS.
2. W ustawieniach wpisujesz swoją konfigurację, którą dostajesz wraz z założeniem konta na ich stronie.
# Konto jest darmowe do 300.000 zapytań miesięcznie, jeśli przekroczysz limit - przechodzisz na ustawienia domyślne.
# Możesz także ustawić bezpośrednio prywatny DNS w Androidzie 9 lub zależnie od urządzenia
@:
jak u kogoś jak u mnie nie w miui 11 nie widać opcji prywatny dns
to trzeba zrobić jak tutaj podają
https://www.reddit.com/r/miui/comments/e8r9ox/private_dns_on_miui_11_mi9/
źródło: comment_1629064068gBwOuugwNKQ0ZW2EPGB5Vr.jpg
Pobierz