@mitatuyo: aj, troszkę lepiej to wygląda. Jednak nie zmienia faktu, że za połowę tej ceny da się kupić normalnie lot, wypożyczyć samochód i samemu przejechać całą wyspę zamiast siedzieć w kurorcie i czekać na autobusiki z biura podróży.
@Clefairy dwie osoby na tydzień za połowę tej ceny? A co z pożywieniem? Pomarańcze prosto z drzewa w parku? Kąpiele w morzu? Ucz mnie mistrzu ( ͡º͜ʖ͡º)
Dam ci na własnym przykładzie Hiszpanii (Grecja jest dużo tańsza):
Lot z Warszawy do Malagi (najbogatsza i najbardziej słoneczna część Hiszpanii) - 360 PLN za obie strony Wynajęcie naprawdę spoko mieszkania z Airbnb - 120 PLN (na dwie osoby) za dzień (przy użyciu kodu
@Clefairy: ja pytałem o Grecję, bo jednak ceny biletów lotniczych bardzo się różnią w zależności od regionów. Poza tym pomijasz pewien bardzo istotny fakt. Wynajęcie mieszkania, robienie zakupów, gotowanie, utrzymywanie porządku w tymże mieszkaniu... takie rzeczy ja mam na co dzień, opka, która sprzedaje swoją wycieczkę, pewnie również. Więc zdecydowanie wolę wakacje w hotelu, gdzie, upraszczając, wszystko mam podstawione pod nos i mogę zwyczajnie odpocząć. Zwolennikiem wycieczek fakultatywnych i grupowych
nie no, po prostu myślałem, że masz coś normalnego do zaproponowania, skoro nazwałeś tę kobietę debilem. A tu cebula. Spoko, każdy odpoczywa jak chce, Ty również i ja także, ale można to kulturalnie przedstawić.
@Clefairy po prostu wygoda. To nie jest przepłacanie na zasadzie, że kupujesz coś Turbo drogiego, co wiąże się jedynie z wątpliwym prestiżem i lansem. Tu płacisz za usługę - wychodzisz z lotniska, czeka na ciebie opalony Pedro i nic Cię nie obchodzi. Ja Ci przedstawię swój sposób na zwiedzanie, praktykuje to zarówno w Polsce jak i za granicą - mały, średniej klasy hotel w bocznej uliczce możliwie blisko centrum miasta. Dzięki
@Clefairy: oczywiście, ja zawsze podróżuję na własna rękę, ale to nie znaczy, że siedzenie w kurorcie jest złe. Nie wymagaj od kogoś kto np. układa płytki przez cały rok, żeby miał jeszcze np. siłę popierdzielać po górach. Też bym w takiej sytuacji wolał poleżeć. Niech każdy wypoczywa tak jak lubi.
źródło: comment_MnLx5wbDCAHRhPAET0XkLBSM5fnoC8tM.jpg
PobierzJa zwróciłbym uwagę na to, że co debil płaci 5k za tygodniową wycieczkę na Kretę.
Za tyle to można mieć przeloty do Tajlandii/Filipin, mieszkanie na trzy tygodnie i własny skuter do transportu.
Dam ci na własnym przykładzie Hiszpanii (Grecja jest dużo tańsza):
Lot z Warszawy do Malagi (najbogatsza i najbardziej słoneczna część Hiszpanii) - 360 PLN za obie strony
Wynajęcie naprawdę spoko mieszkania z Airbnb - 120 PLN (na dwie osoby) za dzień (przy użyciu kodu
źródło: comment_4PEw5wpXORYRCkVTo4cGz8W2bJBvpQM5.jpg
Pobierzźródło: comment_1H8Bj2qGFgbJYaRmIph26EEgzU3ZK81E.jpg
Pobierzźródło: comment_MkYPuyTCsxoq3TxyHuFXw3NIGxpsvwUh.jpg
Pobierznie no, po prostu myślałem, że masz coś normalnego do zaproponowania, skoro nazwałeś tę kobietę debilem. A tu cebula. Spoko, każdy odpoczywa jak chce, Ty również i ja także, ale można to kulturalnie przedstawić.
Cebulą to jest płacenie dwóch tysięcy za to, że cie z lotniska odbierze jakiś Pedro z biura podróży.
źródło: comment_nyAZ7rG6vzibOS2SQIZ915cggNrcUOGv.jpg
Pobierz