Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Hej :) Mam możliwość zmiany pracy, ale się waham- stąd post tutaj.
Obecna praca- staż w korpo, bez możliwości przejścia na etat (pytałam). Zarobki za 136h to 2500 brutto na zleceniu. Dostałam propozycję pracy za 3ytys brutto w innym korpo + premia kwartalna. Umowa o pracę na pełen etat i z benefitów standardowo multisport, prywatna opieka zdrowotna i wczasy "pod gruszą"
Różowa 22lvl here, trochę marzy mi się jeszcze zaznać życia studenckiego (zrobiłam tylko inżyniera) i nie wiem co robić. W obecnej pracy mam umowę do końca września i wiem, że mi jej nie przedłużą i szans na etat nie mam, ale cykam się zmian i pójścia w dorosłość :P ale z drugiej strony, za dwa lata o tej porze mogę chcieć np. kupić mieszkanie i wtedy lepiej mieć umowę o pracę...
Jakieś rady? :D #mirkopomoz #pracbaza #korposwiat #rozowepaski #niebieskiepaski

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: bylem w takiej samej sytuacji, polasilem sie na duzo wieksza kase (to bylo z 10 lat temu i pensja ok 5k), zaluje. Moglem sie jeszcze pobujac na studiach, pobawic. Pamietam jak bolalo, gdy ja szedlem na weekend do roboty, bo mielismy jakas duza migracje i w realu robilem zapasy zupek chinskich, a kumple z mojego roku kupowali kielbe na grilla i bro, bo wlasnie zaczynaly sie juwenalia
  • Odpowiedz
  • 5
@AnonimoweMirkoWyznania Bierz UoP, ja w marcu podjąłem sam taka decyzję. I też bałem się dorosłości, bo większość znajomych poszła na mgr albo zgodziła mgr dziennie z gównorobotą. Mgr do niczego Ci się nie przyda jeśli nie będziesz mieć doświadczenie, a mając inżyniera i tak dostaniesz się tam gdzie dostałabyś się z mgr ;) Uwierz mi, że życie kiedy nie musisz bać się czy wystarczy Ci do 10 jest piękne
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: > W obecnej pracy mam umowę do końca września i wiem, że mi jej nie przedłużą i szans na etat nie mam, ale cykam się zmian i pójścia w dorosłość :P

No cóż, tak czy siak jak byś nie przyjęła oferty to w wrześniu itak będziesz musiała szukać pracy. A to też może długo potrwać, powiedzmy z 4 miesiące. Ja na twoim miejscu, spytałbym tej firmy z której masz
  • Odpowiedz
OP: @temokkor: to skomplikowane, bo miałam umowę do czerwca i szukałam czegoś nowego, ale przedłużyli mi w międzyczasie do września właśnie (nikt się z rozsyłanych CV nie odzywał, więc przystałam na przedłużenie)
W obecnej pracy mam super ekipę, ale szefowej się boję i stresuję.
Plusy obecnej to bliżej domu, nieregulaminowy czas przyjścia, byleby odsiedzieć 8h. No i UoP. I pensja na początek jest okej, wiem że można liczyć na
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Plusy obecnej to bliżej domu, nieregulaminowy czas przyjścia, byleby odsiedzieć 8h. No i UoP.

Wcześniej pisałaś że w obecnej masz zlecenie, a UOP w nowej.

Minusy to pełen etat, bez możliwości zmiany.-wcześniej pisałaś że nie ma możliwości przejść na cały etat. Tak więc nie wiem jak to w końcu jest :D pozatym teraz odpisałaś że pensja jest ok, a w oryginalnym poście jest że w tej nowszej pracy zarabiałabyś więcej xD
  • Odpowiedz