Wpis z mikrobloga

I jak tam Mirki, #klimatyzacja odpalona? Jakbym miał wskazać ulubioną dodatkową funkcję, to chyba WiFi i możliwość wcześniejszego włączenia sobie przez internet, by wchodzić do wstępnie schłodzonego mieszkanka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pieprzyć firmy, które chip za $2 traktują jako funkcję premium i każą dopłacać za to kilkaset złotych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A do osób, które pod tagiem szukają informacji: nie, klimatyzery, klimatory, klimatery czy inne ustrojstwa na wodę czy lód nic nie dają. Jakieś monobloki czy rury wystawiane przez okno dają niewiele. Tylko split ( ͡° ͜ʖ ͡°)
radekrad - I jak tam Mirki, #klimatyzacja odpalona? Jakbym miał wskazać ulubioną doda...

źródło: comment_f0XkAiY4FVW9Ag2jSaUQyTC0XYny1gfy.jpg

Pobierz
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

najlepsze, że klimatyzację w domu założyliśmy... na jesieni. Żeby nią dogrzewać, zanim jeszcze uruchomimy piec CO

@enron: też czasem dogrzewam się klimatyzacją zimą. Co ciekawe przy grzaniu ma trochę mniejszą sprawność niż przy chłodzeniu

@ppqa: zgadza się, ale i tak wychodzi to o niebo ekonomiczniej niż dogrzewanie jakimś convectorem czy grzejnikiem olejowym...
  • Odpowiedz
@ppqa: Póki co na noc go wyłączam i jest spoko, ale w zeszłe lato spałem z włączonym i się po prostu przyzwyczaiłem do hałasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@enron: u siebie w domu zimą grzeję tylko i wyłącznie klimatyzacją, oczywiście jeżeli temperatura nie spada poniżej -15 stopni. Co prawda temperatura w środku nie więcej niż 21 stopni, ale to kwestia przyzwyczajenia
  • Odpowiedz
@enron: u siebie w domu zimą grzeję tylko i wyłącznie klimatyzacją, oczywiście jeżeli temperatura nie spada poniżej -15 stopni. Co prawda temperatura w środku nie więcej niż 21 stopni, ale to kwestia przyzwyczajenia

@Shumitu: 21 stopni to już jest w sam raz. No chyba że do sypialni, to już trochę za ciepło.
  • Odpowiedz
@sad_pepe: no ale monobloki właśnie nie dość że są głośne, to one dopiero sporo prądu ciągną, bo jednak część energii jest tracona, ciepłe powietrze wpada i trzeba do schłodzenia więcej prądu zużyć.

@mistellaire: idą rurki pomiędzy częścią zewnętrzną i wewnętrzną - przy czym u mnie rurki są pod posadzką i w ścianie wewnętrznej - bo nie można było kuć w ścianie zewnętrznej bo to żelbet (deweloper na etapie
  • Odpowiedz