Aktywne Wpisy
Von_Kaevum +327
Lujdziarski +113
Ostatni raz alkohol piłem w lipcu tamtego roku xD a przez 2 lata wypiłem łącznie 5 piw i 3 drinki, tak trzeba żyć. A moja abstynencja wzięła się z tego, że wychowywałem się w domu w którym żył olkoholik.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
A do osób, które pod tagiem szukają informacji: nie, klimatyzery, klimatory, klimatery czy inne ustrojstwa na wodę czy lód nic nie dają. Jakieś monobloki czy rury wystawiane przez okno dają niewiele. Tylko split ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I tak ktoś napisze, że w polskim klimacie klimatyzacja NIE MA SENSU. xD
Jak się dowie co napisałeś to na pewno poprawi
A spanie w 30C vs spanie w 24C to przepaść taka, że nawet nie wypada o tym pisać.
No ale jak ktoś lubi, jak jest cały mokry w nocy to co zrobisz, nic nie zrobisz. ¯_(ツ)_/¯
@hocuspocus: a jak to sprawdzić? Termometr zbliżeniowy pokazuje mi 10 stopni, jak kieruje go na wywiew, ale nie wiem, czy to poprawna wartość
@hocuspocus: Powietrze wydmuchiwane z parownika ma zazwyczaj kilka stopni na plusie. Pewnie chodzi o jaką minimalną temperaturę ustawia się w klimie. Zazwyczaj jest to 16 lub 18 stopni Celsjusza.
To czy osiągniesz taką temperaturę zależy od możliwości klimy, kubatury pomieszczenia i użytkownika :)
@costamalenictam1: od kilku dni jest ponad 30 stopni (wyniki z czujnika na zewnątrz okna). Właśnie tego nie rozumiem @ppqa , że w Polsce klimatyzacja uchodzi za coś "premium", a w wielu krajach... jest to po prostu "standard". W porównaniu do ceny mieszkania, do cen mebli, płytek itd. nie jest to coś bardzo drogiego, a jednak w ostatnich latach regularnie mamy dni z temperaturą ponad 30
Ponieważ większość nie ma to nie warto i tyle. To samo było jakiś czas temu z klimą w samochodach.
Najbardziej irytujące jest to, że cena tak naprawdę rośnie liniowo względem liczby jednostek wewnętrznych, jak zerkałem na różne wyceny. To znaczy multisplit z 3