Wpis z mikrobloga

Jazda warszawskimi DDR to rak. Standardowe combo:

- piesi
- hulajnogi
- hulajnogi elektryczne
- deskorolki
- snake boardy
- rolki
- biegacze (rozumiem, że nawierzchnia koloru czerwonego ma większą zajebistość?)
- a dziś na deser bombelek w trójkołowym wózku z biegnącą fit-madką

Jak w lesie.

#rower #warszawa
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Najbardziej #!$%@?ą piesi, upośledzeni rodzice z ich pociechami

@Unik4t: Najgorsi piesi. Ostatnio prawie wpadłam w babę, bo jechałam drogą rowerową, a ta przecinając mi drogę nagle bez sensu stanęła i zaczęła sobie grzebać w torebce. Jak normalnie w ogóle nie używam dzwonka, tak ją obdzwonkowałam, żeby sobie wiedziała baba głupia. ()
  • Odpowiedz
  • 2
@baal80 od zarania dziejów wiadomo, że największym rakiem drążącym zdrową tkankę miasta są rowerzyści.
1. Jazda raz jezdnią raz chodnikiem - bo tak się światła układają.
2. Zbyt szybka jazda po DDR i chodnikach.
3. Jazda po jezdni mimo DDR, bo kółka jaśnie Pana nie radzą sobie z kraweznikami, poza tym przecież PAN TRENUJE XD
4. Wjazd na pełnej na przejściach dla pieszych
5. Ogólnie pojęte chamstwo i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Shanny: nie chce być seksistowski ale częściej takie bezmyślne wtargnięcie na ścieżkę zdarza się właśnie starym babom.. chociaż nie mówię że stare dziady to aniołki.
Piesi ogólnie nie myślą że jest inny uczestnik i nie obejrzy się, tylko idzie. W większości przypadków.
  • Odpowiedz
@gokotgo: ja tam zawsze staram sie odsunąć na bok, czy bie wykonywać przez chwile manewrów gdy mijam sie z rowerzysta, lub gdy słyszę ze jedzie za mna i chce mnie wyprzedzić. Mało jest ogolnie infrastruktury w miastach do poruszania sie na rolkach, hulajnogach, czy innych deskach - trzeba wiec sie dzielić tym co jest ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
gdy słyszę ze

@LisiOgon: jak słyszysz skoro większość ludzi nie potrafi ze sobą przeżyć 2 minut sam na sam bez słuchania disco polo/popu/rapsów w słuchawkach? o.O
@baal80: dlatego ja często takie #!$%@? spycham xD
Jeszcze hulajki elektryczne to nie problem, bo dosyć #!$%@?ą, ale reszta to rak. Najgorsi są rolkarze, bo zajmują całą szerokość i są wolni.
  • Odpowiedz