Wpis z mikrobloga

Jak to jest w nowej wersji #stellaris z sektorami? Miały być jakieś zmiany, a widzę że nie można planet dołączać do wybranego przez siebie sektora. W dodatku na liście planet i sektorów [nie tworzyłem żadnych sektorów] mam tylko automatyczny sektor Core a w nim 4 planety a reszty planet (Frontier? granicznych?) nie widać tam. Chciałem dołączyć zdobyte planety do sektora Core i chyba nie mogę, albo nie wiem jak to zrobić? Też tak macie? Poprzednio sektory tworzyły się automatycznie, a teraz się nie tworzą ale można utworzyć też tylko w takich samych granicach jak poprzednie automatyczne?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sektor główny jest od początku automatycznie (4 skoki od stolicy). Reszta dodaje się do Sektora granicznego. Żeby stworzyć nowy sektor wchodzisz w widok planety która ma być stolicą sektora i tam tworzysz nowy sektor.
  • Odpowiedz
@Ping-P:
Wiem. Ale myślałem że można tworzyć dowolnie, czyli np. dołączyć jakąś planetę do sektora głównego. A jest jak widzę tak samo jak poprzednio - gra wie lepiej jak mają wyglądać sektory, tyle że nie tworzy ich automatycznie.

A masz też tak - że planety bezsektorowe nie są widoczne na liście planet i sektorów (chodzi mi o ten dodatkowy ekran )
  • Odpowiedz
Z tego co pamiętam to przy wydani patcha pisali że jeszcze będą przerabiać sektory, że nie jest to ostateczna wersja. Teraz chyba jedyną zmianą jest że sam możesz wybrać która planeta jest stolicą ew. zmienić na inną planetę.

Chodzi o okienko w którym zarządzasz sektorami? Tam widać tylko sektory, nie można zarządzać planetami granicznymi, np dodać zarządcy, do tego musisz mieć sektor.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ping-P Tak o ten. Teraz mam tam tylko sektor core a inne planety nie przypisane do sektora nie mam. Kiedyś były tu też luźne planety, jak mi się wydaje
  • Odpowiedz