Wpis z mikrobloga

@Lapidarny: ja wiem ze to wydaje sie byc niezrozumiale ale to bardzo dobrze ze tak wyglada. Wiezienie wbrew pozorm nie ma byc kara. Ma nauczyc kogos zycia w spoleczenstwie, wyciagnac z niego to co dobre. A jak Twoje otoczenie jest patologiczne to i ty bedziesz patologiczny.

Wiezienie ma zapewnic lepszy i nowy start dla osob skrzywionych. I czasami ciezko sie z tym pogodzic ale to dobra droga moim zdaniem.
ja wiem ze to wydaje sie byc niezrozumiale ale to bardzo dobrze ze tak wyglada. Wiezienie wbrew pozorm nie ma byc kara. Ma nauczyc kogos zycia w spoleczenstwie, wyciagnac z niego to co dobre. A jak Twoje otoczenie jest patologiczne to i ty bedziesz patologiczny.Wiezienie ma zapewnic lepszy i nowy start dla osob skrzywionych. I czasami ciezko sie z tym pogodzic ale to dobra droga moim zdaniem

@PtactwaWiele: Chyba #!$%@?łeś.
@PtactwaWiele: Ja się z tym zgadzam choć uważam, że takie cele powinny być wyłącznie dla osób, które podejmują się wysiłku, pracują, dokształcają się, robią cokolwiek by pokazać, że mają dobre rokowania po wyjściu.
@OmeN44: no wlasnie podchodzisz do tego emocjonalnie. Ale cos sprawilo ze część ludzi zeszla na zla droge. Czesci pokazano ze tak wlasnie wyglada swiat i nie mieli nigdy szansy nauczyc sie prawidlowych wzorcow. Jakbys mieszkal w patologi ktora kradnie i pije. Wszyscy zawsze byc kradli i pili to i ty bys kradl i pil. A jezeli pojdziesz do wiezienia i nikt cie nie nauczy ze mozna inaczej to co bedziedz robil
@PtactwaWiele więzienie ma być karą. Ale karą jest odebranie wolności, a nie życie w gównianych warunkach. Udowodniają to państwa skandynawskie, które mają najniższą recydywe. Na drugim krańcu jest USA, w którym więzienie to szkoła jak lepiej popełniać przestępstwa i miejsce, gdzie spotkasz wielu znajomych z getta.