Aktywne Wpisy
roster1 0
Gaz czy Indukcja ?
Jaki z perspektywy czasu jest wasz stosunek do indukcji po przejściu z gazowej kuchenki ?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #pytanie #remontujzwykopem
Jaki z perspektywy czasu jest wasz stosunek do indukcji po przejściu z gazowej kuchenki ?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #pytanie #remontujzwykopem
xionacz +178
Z serii: Tajemnice gastronomi wakacyjnej(i nie tylko) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki #gastronomia
#jedzenie #jedzzwykopem #heheszki #gastronomia
Montuje, pierwsza jazda i.... Tlucze jeszcze gorzej xD co jeszcze może być powodem? Końcówka drążka? Jak szukać powodu? #mechanikasamochodowa
@bigger: #!$%@? dają
@verox2: gumy stabilizatora wymieniłeś? Końcówki drążka w jakim stanie? Sprawdź poduszki amortyzatora.
A Ty mu piszesz wymieniać losowe części
lepiej bym tego nie ujął
@verox2: XD, naprawdę musiałem tak napisać, jeśli wymieniasz części w aucie bez diagnozy. A tłuc może się osłona termiczna lub układ wydechowy równie dobrze. Łącznik stabilizatora i amortyzator. Ale również nakrętka na druciku ukryta pod tapicerką jak wkurzyłeś jakiegoś mechanika :-).
@bigger: pokaż gdzie napisałem że
Do tego rolki. U nas takie na których możesz nawet symulowac drgania. Na pewnie kilkaset aut jeszcze mi się nie zdarzyło nie znaleźć. Co puka. Nawet wielowahaczowe zawieszenie to nie jest rocket science. Trochę stali gumy śrubek i tulejek
Tyle w temacie.
Jak się okazało glowny problem jest gdzie indziej. Usztywnienie zawieszenia po wymianie tylko wzmocnił tluczenie. No nic...
Jak były wybite 2 a łomem znalazłeś jeden, który dopiero po wyjęciu "okazał się mocno wybity", to znaczy że przedłużenie łomu jest do wymiany :-).
Stacja diagnostyczna w mieście kosztuje 20 zł.
A pewnie tłuką się te same wahacze tylko po drugiej stronie.
Wahacze wymieniłem wszystkie, nie tylko dwa.
Problem zdiagnozowany. Wadliwy był również łącznik stabilizatora. Juz po wymianie.
Dziękuję wszystkim za komentarze. Bardzo mi pomogły.