Wpis z mikrobloga

Mam ogromną bekę z ludzi, którym przeszkadza taka pogoda jak teraz. Przecież takie warunki są idealne do życia. Wstaję sobie rano, jest jasno, robię pompki, brzuszki, idę pobiegać po lesie w samej koszulce. Prysznic, śniadanko, wychodzę na klimatyzowany pociąg. Potem do metra, w którym jest mi nawet za zimno xD w biurze klimatyzacja. Ja nie wiem gdzie wy pracujecie, czym jeździcie do roboty? Mamy rynek pracownika jak wam za gorąco to idąc tokiem wykopowego rozumowania wystarczy się zwolnić i po prostu znaleźć inną pracę, do której nie będziecie musieli dojeżdżać w urągających warunkach. Ja przez cały dzień się nawet nie spocę w mojej idealnie dobranej koszuli. Po robocie siłka i pływanie, tam można kulturalnie wziąć prysznic (nie tak jak wy dzikusy).

Zapraszam do dyskusji.

#l-------------j #bekazgrubasow #warszawa #praca #przemyslenia #pogoda #gownowpis
  • 162
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@niemamnasmsy mysle bardziej o starych pociagach przewózow regionalnych czy starych wagonach z intercity niz o kolejach samorządowych, które są dość młodymi spółkami i starych składów nie mają xD

poza tym akurat Koleje Mazowieckie użytkuja jeszcze stare kible bez klimy ( ͡º ͜ʖ͡º) po prostu bardzo malo ich maja
  • Odpowiedz
@crazykokos:

ja akurat jestem ponadprzeciętnie inteligentna. Na testach w szkole zawsze na podium na całą szkołę. Testy inteligencji u psychologa przed wybraniem studiów/zawodu również wyszły mi rewelacyjnie

Tak wspaniała i tak mądra że musisz się tym chwalić na portalu ze śmiesznymi obrazkami?

Zakladam sandałki, sukienkę, Ludzie to debile i tyle

Widać twoją inteligencje. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale sporo osób nie założy sukienki a dorosły facet raczej nie
  • Odpowiedz
@niemamnasmsy: pracuję w klimatyzowanym biurze, jeżdżę klimatyzowanymi pociągami i wcale nie uważam tego za jakiś plus. Na zewnątrz jest 28 stopni, w pociągu klima tak ustawiona, że człowiek marznie. Twoim zdaniem to jest zdrowe wejść z 28 stopni na zewnątrz do pociągu w którym jest 20 stopni na 20 minut i później znowu wychodzić na 28 stopni? Do tego jak klima chodzi w biurze to ja od tego łatwo choruję
  • Odpowiedz
@niemamnasmsy też tego nie czaję. Nie trzeba chodzić w kurtkach, ciężkich butach. Zakladam sandałki, sukienkę, biorę oksy i wychodzę. Jest dużo wygodniej, przyjemniej. Ludzie to debile i tyle

Kiedyś pojechałem do pracy w sukience. Zwolnili mnie
  • Odpowiedz
@niemamnasmsy: Ja też kocham taką pogodę
()
Można ubrać zwiewną sukienkę, spryskać się mgiełką, zrobić makeup no makeup, upiąć ładnie włosy, opalona i lekko zaróżowiona skóra dodaje urody, ogólnie w słońcu skóra się ślicznie błyszczy, jeszcze jak użyje się balsamu ze świecącymi drobinkami, to już w ogóle super:) w lekkim ubraniu lepiej znosi się upały, w domu można zamontować klimatyzację lub kupić wiatrak.
  • Odpowiedz
@Cinkito: @Uaimmiau: Na coś trzeba umrzeć hehe

W weekend cały dzień będzie grany na łonie natury z okazji takiej pogody. Oby tak do końca września jak ostatnio bywało.

Pogoda ciężko do wytrzymania to jest w Azji albo na pustyni w Dubaju. Taka pogoda jak teraz to są bajki.
  • Odpowiedz
@niemamnasmsy mozesz mowic co chcesz, ale idealna temperatura to 24 stopnie w cieniu, nie 34. Przecież powyzej 30 sport na dworze to meczarnia, wypoczynek nad woda to meczarnia, zalatwianie spraw na miescie również. A pomysl o tych, którzy na dworze musza pracować lub spedzic pare godzin z jakiegos powodu. W pelnym sloncu.
  • Odpowiedz