Wpis z mikrobloga

@kasztanozord: zależy skąd jesteś, ale generalnie node ma niższy próg wejścia niż python. a osobiście zainteresowałbym się ruby on rails na Twoim miejscu, ruby jest zajebiście przyjemny, ostatnio widuję coraz więcej ogłoszeń o pracę w nim, a poza tym masz dwa bardzo fajne źródła do nauki: the odin project, jeden z najlepszych kursów webdevu - gdzie backend piszesz w ror - i, możliwe że kiedy już będziesz miał pracę, cs169 z
  • Odpowiedz
@kasztanozord: z node masz to ułatwienie że żeby iść do pracy tak naprawdę wystarczy że nauczysz się js - a na początku właśnie nauka języka jest najbardziej czasochłonna. żeby znaleźć robotę z pythonem musisz oprócz niego nauczyć się js - bo bez podstaw frontendu nikt Cię nie przyjmie. jeśli rzeczywiście jest u Ciebie przewaga ofert pracy w pythonie, weź się za niego, na pewno nie pożałujesz. najwyżej zejdzie Ci troszkę więcej
  • Odpowiedz
@kasztanozord: aaa to nie jest źle, nie wiem czemu zakładałem że dopiero chcesz zaczynać ( ͡° ͜ʖ ͡°) też nienawidzę frontu ale realia są takie że jakieś podstawy trzeba znać. na poziomie podstawowym css+sass i bootstrap, do tego angular i myślę że więcej nie potrzebujesz
  • Odpowiedz
@Drew: a o jakich miejscowościach mówisz? bo tam gdzie mnie interesuje czyli Gdańsk/Poznań co chwilę coś i powiedziałbym że to w tym momencie jedna z najpopularniejszych technologii na backendzie
  • Odpowiedz