Wpis z mikrobloga

@One_Stone: Oczywiście, bo nie wiesz czy czeka na wejście. Zgodnie z obecnymi przepisami, masz obowiązek zwolnić przed przejściem na którym czeka pieszy (lub wygląda jakby czekał), po czym pieszy na nie wchodzi, a w tym momencie masz obowiązek się zatrzymać. Jeżeli zwolnisz a pieszy nie wejdzie, to najwyraźniej na to przejście nie czekał. Jeszcze raz tłumaczę - kodeks nie zaleca powolnego przejechania po pieszym, przechodzącym przez przejście. To jest naprawdę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Opamiętajcie się czasami bo to serio widać.

Hihi patrzą mi się na dupę, przestańcie, obleśni jesteście hihi co za prymitywy hihi ()
  • Odpowiedz
@Wap30: > To jest naprawdę bardzo logiczne, nie do końca rozumiem skąd tyle wątpliwości w tym prostym temacie

Skoro to takie proste i logiczne, to wyjaśnij mi zatem, dlaczego w 2015 r sejm chciał znowelizować prawo o ruchu drogowym i dać pierwszeństwo pieszemu przed przejściem dla pieszych?
Wg Ciebie, takie pierwszeństwo pieszy już ma. Po co w takim razie wprowadzać coś, co już funkcjonuje?

https://www.google.pl/amp/s/www.gazetaprawna.pl/amp/897223,senat-odrzucil-nowelizacje-pieszy-oczekujacy-na-przejsciu-bez-pierwszenstwa-przed-pojazdem.html
  • Odpowiedz
wyjaśnij mi zatem, dlaczego w 2015 r sejm chciał znowelizować prawo o ruchu drogowym i dać pierwszeństwo pieszemu przed przejściem dla pieszych

@One_Stone: Ponieważ piesi nie mają pierwszeństwa przed wejściem na przejście dla pieszych

Wg Ciebie, takie pierwszeństwo pieszy już
  • Odpowiedz
@jmuhha mam koleżankę, lubiła ubrać się z rozmysłem tak by eksponować swoje atrybuty (a ma co, jest bez wątpienia atrakcyjną różową).
Przechodząc przez przejście spowodowała tym wypadek. Dwa auta lekko się stukneły (bo przy małej prędkości). Nie zanotowała by tego gdyby nie komentatrz sprawcy który do niej rzucił:
"Taaaa... Trzeba sobie było jeszcze krótszą spódniczkę ubrać".
#truestory
  • Odpowiedz
@jmuhha mnie się wydawało, że celem kobiecego ubrania typu spódniczka czy sukienka jest właśnie eksponowanie swoich wdzięków i pobudzanie wyobrazni. To chyba normalne że wzbudza zainteresowanie płci przeciwnej? Jeśli nie to czemu nie założysz zwykłych krótkich spodenek? Po co w takim razie bluzeczki z dekoltem, jeśli zwracającego na to uwagę mężczyznę uważasz za bezczelnego samca?
  • Odpowiedz