Wpis z mikrobloga

A ludzie maja #!$%@? umysly na punkcie dzieci i juz dla nich zrzutki robili xD

@kezioezio: Które nie były wcale na prośbę tych ludzi, więc równie dobrze mógł to być scam.

No ale czyj to jest problem? Moj czy twój, że tym ludziom sie dzieci urodzily?

Mam nadzieję, że będziesz tak samo stanowczy i wyrozumiały jak zostaniesz kaleką bez środków do życia. Oni nie płodzili jednego po drugim tylko taki fart/niefart
ale widzisz różnicę w posiadaniu 6 dzieci a urodzeniu się szescioraczków? Bardzo dobrze że się im pomaga chociaż o tą pomoc nie proszą. Dla tej rodziny to ogromne szczęście ale chyba jeszcze większą tragedia logistyczna i organizacyjna

@i-kamieni-kupa: To proszę o pomaganie z prywatnych pieniędzy. Państwo nie jest od dawania pieniędzy uznaniowo ot tak.

Jak się chce bawić w socjalizm i pomagać rodzinom wielodzietnym to proszę o wprowadzenie odpowiednich programów, gdzie
@XpedobearX: Jak zostane kaleką to dalej bedę mogł pracowac bo prace mam siedzącą albo wystarczy mi telefon. A jakbym byl warzywem to eutanazja i po problemie. Kazdy jest kowalem wlasnego losu a teraz z biegiem czasu coraz wiecej ludzi liczy, że inni pomogą im egzystowac.
@j4pko: Akurat takie prezenty powinny wynikać z prywatnych inicjatyw i państwo nie powinno w ten sposób dysponować publicznymi finansami. Matka nie chciała usunąć części zarodków - jej prawo, nie chcieli również pomocy od ludzi i zbiórek - spoko, bo przecież mogli brać ile ludzie dają i to też by było ok, wolny rynek. No ale takie akcje gdzie dobry wujek jedzie przekazać samochód to propaganda w klimacie rosyjskim. Tym bardziej, że
@rzep Ale rozumiesz kolego, ze nie na wszystko da się napisać ustawę? Mysle, ze tutaj jest trochę rigczu ze strony rządzących. Nie jestem socjalista, wręcz przeciwnie, jednak uważam to za miły gest w kierunku tej rodziny.
Jak zostane kaleką to dalej bedę mogł pracowac bo prace mam siedzącą albo wystarczy mi telefon. A jak bym byl warzywem to eutanazja i po problemie. Kazdy jest kowalem wlasnego losu a teraz z biegiem czasu coraz wiecej ludzi liczy, że inni pomogą im egzystowac.

@kezioezio: Tak tak, tak się mówi dopóki jest się zdrowym i zdolnym do pracy xD A jak zaczynasz egzystencję to twoje pierwotne instynkty wygrywają albo strzelasz