Aktywne Wpisy
wilk633 +66
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Jest jakaś przyczyna, że partie wolnorynkowe z automatu muszą być konserwami światopoglądowymi, a partie liberalne światopoglądowo często podchodzą pod mocny socjalizm?
Przecież trzonem takiej partii byłyby proste założenia:
- nie zaglądamy Ci do łóżka
- wyznawaj wiarę jaką chcesz i zarówno ateiści jak wierzący mają równe prawa w przestrzeni publicznej
- twoje ciało, twoja sprawa
- rób co tam uważasz za słuszne dopóki nie krzywdzisz innych
- prowadź swój interes według prostych i przejrzystych przepisów z kilkoma prostymi do wyliczenia podatkami, gdzie państwo nie ma prawnej przewagi nad podmiotem gospodarczym, a konsekwencje karne poniesiesz dopiero, gdy pomimo prostych przepisów i niskich podatków lecisz sobie w kulki i robisz państwo mocno w konia
Powyżej zawarłem duże uproszczenia, ale myślę, że wiadomo o co mi chodzi.
#neuropa #konserwy #bekazprawakow #bekazlewactwa #polityka
Oraz za penalizacją tak zwanej homofobii - postulat wybitnie antywolnościowy.
Poza tym masa postulatów socjalnych i antyklerykalnych.
Rozdział kościoła od państwa mamy obecnie.
Małżeństwo, związek partnerski to kwestia pewnych korzyści fiskalnych - po uproszczeniu i zminimalizowaniu podatków to nie jest problem.
@rafal-heros: wolisz Petru jeżdżącego na Maderę w czasie protestów, czy Kaczyńskiego który wykorzystuje państwowe banki żeby dostać fundusze na budowę dwóch wież? Ale zgadzam się że to było bardzo słabe zachowanie i tym mocno podpadł, a swoim krytykom dał pole do popisu.
@Adsu: żadnej tak zwanej, bo to poważny problem i homofobia powinna być surowo karana, tak jak każda inne propagowanie nienawiści z ksenofobicznych pobudek.
@Adsu: Czekaj czekaj, czy dobrze rozumiem... Zakazanie plucia na homoseksualistów to ograniczenie wolności obywatelskiej, ale zakazanie plucia na księży to nie jest ograniczenie wolności obywatelskiej?
@animelover_97: To nie wynika z programu, tylko z tego że w Polsce SLD (a po drodze SdRP) powstało na bazie ludzi z PZPR. Skoro to ci sami ludzie, to wyborcy postrzegają ich tak samo.
@Lipathor
Tak jak mówiłem, tęczowy f-----m. Karanie kogoś za poglądy, jakie by one nie były, jest faszystowskim zagraniem łamiacym podstawowe prawo człowieka - prawo do wolności słowa i sumienia.
@wcfilmowe: Gwiazdowski zmienił poglądy? Nigdy taki nie był
Komentarz usunięty przez moderatora
@animelover_97: Nie słyszałem by nazywali się socjaldemokracją.
Partia może i socjalistyczna, ale ich leader ma komunistyczne fascynacje
https://static.polityka.pl/_resource/res/path/4c/85/4c85d673-b57d-41e0-ab8e-53ce24a81196_f1400x900
W Danii może to przeszło, ale w Polsce ludzie mają dosyć wielbicieli Marksa. Stąd te postrzeganie jako komucha.
@Adsu: xDDD