Wpis z mikrobloga

@M4lutki: jedno źródło i wojewoda, który gówno się zna.
Ja czekam, aż pojawi się coś potwierdzonego, równie dobrze wszyscy mogą kłamać, by robić grunt pod delegalizację czarnoprochowców.
  • Odpowiedz
@Z_dupy_strzelec ehhh #!$%@?, moim zdaniem narracja powinna być taka "patrzcie, miał tę straszną broń i wszyscy w sumie cali, gdyby miał nóż, na pewno by kogoś zabił". Zamiast tego dziennikarzyny ramię w ramię z państwem rzucą się do gardła uczciwym ludziom.
  • Odpowiedz
@Pantokrator: niestety, narracja wokół broni jest beznadziejna z obu stron.
Lewica wiadomo - broń zabija. Sama.
Po prawej stronie jeszcze gorzej. Nawet bałem się, że taki jeden Pan wrzuci kolejny artykuł o tym, jak ta dziewczynka by się obroniła, gdyby wszyscy mieli dostęp do broni. Nieskrępowany i poza wszelką kontrolą, bo to jej naturalne prawo.

W ogóle jestem zdziwiony, że tam nie było trupa. Czarnoprochowiec jest tak samo zabójczy, jak
  • Odpowiedz
@Z_dupy_strzelec: z opisu wynikało, że trafił tę sprzątaczkę "element kuli", czyli równie dobrze facet mógł jej w ogóle nie trafić i pechowo zgarnęła rykoszetem.

Co do "tak samo zabójczy" - akurat jak strzelają amunicją kulową, to jest ona znacznie mniej zabójcza od amunicji grzybkującej w kalibrze np. 9mm. Tzn.kula penetruje tkanki głęboko, ale robi mniejszą dziurę (robi małą dziurę i dzięki kształtowi mocno rozciąga tkanki, które następnie się obkurczają i
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Niee, słabe to. Zgodnie z takim rozumowaniem breneka jest jeszcze bardziej zabójcza, więc 9mm będzie całkiem spoko a postrzał z CP to już w ogóle ma niemal właściwości lecznicze ;)
Niestety ale strzałów w szkole nie da się w żaden sposób "osłodzić", czy to była broń współczesna, czy CP.
Mało tego,ludzie czytając, że to w sumie nic groźnego, szybko sprawdzą sobie, z czego się zabijali na dzikim zachodzie i
  • Odpowiedz
@Z_dupy_strzelec nie tyle kończy się, co statystycznie jakiś psychol zawsze się musi trafić raz na x lat. Zresztą były już nawet zabójstwa z CP. Tylko wtedy nie było zapotrzebowania na:
- zrobienie nagonki
- nakłonienie innych psycholi do naśladownictwa
i ignorowano sprawy (słusznie). Dla mnie najgorsze jest to, że totalnie nie da się ufać mediom, dziewczynka z minimalnymi obraženiami (co potwierdziła masa źródeł) w jedną noc zamieniła się w durszlak. Kłamali
  • Odpowiedz