Na BRON PALNA FORUM ludzie pisali, że w TVN24 wojewoda potwierdził, że to była broń palna, więc niestety wychodzi na to, że to CP. Dodatkowo zdaje się autor artykułu ma informacje z zaufanego źródła (też się na grupie wypowiadał).
@M4lutki: jedno źródło i wojewoda, który gówno się zna. Ja czekam, aż pojawi się coś potwierdzonego, równie dobrze wszyscy mogą kłamać, by robić grunt pod delegalizację czarnoprochowców.
"Jak przekazała nam Monika Chlebicz, rzeczniczka prasowa bydgoskiej policji, obrażenia nie są jednak charakterystyczne dla broni palnej, nie wiadomo więc jakiej dokładnie broni użył napastnik."
@Z_dupy_strzelec ehhh #!$%@?, moim zdaniem narracja powinna być taka "patrzcie, miał tę straszną broń i wszyscy w sumie cali, gdyby miał nóż, na pewno by kogoś zabił". Zamiast tego dziennikarzyny ramię w ramię z państwem rzucą się do gardła uczciwym ludziom.
@Pantokrator: niestety, narracja wokół broni jest beznadziejna z obu stron. Lewica wiadomo - broń zabija. Sama. Po prawej stronie jeszcze gorzej. Nawet bałem się, że taki jeden Pan wrzuci kolejny artykuł o tym, jak ta dziewczynka by się obroniła, gdyby wszyscy mieli dostęp do broni. Nieskrępowany i poza wszelką kontrolą, bo to jej naturalne prawo.
W ogóle jestem zdziwiony, że tam nie było trupa. Czarnoprochowiec jest tak samo zabójczy, jak
@Z_dupy_strzelec: z opisu wynikało, że trafił tę sprzątaczkę "element kuli", czyli równie dobrze facet mógł jej w ogóle nie trafić i pechowo zgarnęła rykoszetem.
Co do "tak samo zabójczy" - akurat jak strzelają amunicją kulową, to jest ona znacznie mniej zabójcza od amunicji grzybkującej w kalibrze np. 9mm. Tzn.kula penetruje tkanki głęboko, ale robi mniejszą dziurę (robi małą dziurę i dzięki kształtowi mocno rozciąga tkanki, które następnie się obkurczają i
@Pantokrator: Niee, słabe to. Zgodnie z takim rozumowaniem breneka jest jeszcze bardziej zabójcza, więc 9mm będzie całkiem spoko a postrzał z CP to już w ogóle ma niemal właściwości lecznicze ;) Niestety ale strzałów w szkole nie da się w żaden sposób "osłodzić", czy to była broń współczesna, czy CP. Mało tego,ludzie czytając, że to w sumie nic groźnego, szybko sprawdzą sobie, z czego się zabijali na dzikim zachodzie i
@Z_dupy_strzelec nie tyle kończy się, co statystycznie jakiś psychol zawsze się musi trafić raz na x lat. Zresztą były już nawet zabójstwa z CP. Tylko wtedy nie było zapotrzebowania na: - zrobienie nagonki - nakłonienie innych psycholi do naśladownictwa i ignorowano sprawy (słusznie). Dla mnie najgorsze jest to, że totalnie nie da się ufać mediom, dziewczynka z minimalnymi obraženiami (co potwierdziła masa źródeł) w jedną noc zamieniła się w durszlak. Kłamali
#chwalesie #noworodek Mirik i mirabelki pijcie ze mną kompot mamy nowego #niebieskipasek niestety mały miał problemy z oddychaniem i trafił na neonatologie trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Daj jakieś źródło, jak masz.
Na BRON PALNA FORUM ludzie pisali, że w TVN24 wojewoda potwierdził, że to była broń palna, więc niestety wychodzi na to, że to CP. Dodatkowo zdaje się autor artykułu ma informacje z zaufanego źródła (też się na grupie wypowiadał).
Ja czekam, aż pojawi się coś potwierdzonego, równie dobrze wszyscy mogą kłamać, by robić grunt pod delegalizację czarnoprochowców.
"Jak przekazała nam Monika Chlebicz, rzeczniczka prasowa bydgoskiej policji, obrażenia nie są jednak charakterystyczne dla
broni palnej, nie wiadomo więc jakiej dokładnie broni użył napastnik."
Lewica wiadomo - broń zabija. Sama.
Po prawej stronie jeszcze gorzej. Nawet bałem się, że taki jeden Pan wrzuci kolejny artykuł o tym, jak ta dziewczynka by się obroniła, gdyby wszyscy mieli dostęp do broni. Nieskrępowany i poza wszelką kontrolą, bo to jej naturalne prawo.
W ogóle jestem zdziwiony, że tam nie było trupa. Czarnoprochowiec jest tak samo zabójczy, jak
Co do "tak samo zabójczy" - akurat jak strzelają amunicją kulową, to jest ona znacznie mniej zabójcza od amunicji grzybkującej w kalibrze np. 9mm. Tzn.kula penetruje tkanki głęboko, ale robi mniejszą dziurę (robi małą dziurę i dzięki kształtowi mocno rozciąga tkanki, które następnie się obkurczają i
Niestety ale strzałów w szkole nie da się w żaden sposób "osłodzić", czy to była broń współczesna, czy CP.
Mało tego,ludzie czytając, że to w sumie nic groźnego, szybko sprawdzą sobie, z czego się zabijali na dzikim zachodzie i
- zrobienie nagonki
- nakłonienie innych psycholi do naśladownictwa
i ignorowano sprawy (słusznie). Dla mnie najgorsze jest to, że totalnie nie da się ufać mediom, dziewczynka z minimalnymi obraženiami (co potwierdziła masa źródeł) w jedną noc zamieniła się w durszlak. Kłamali