Wpis z mikrobloga

61/100 #100oldgamechallange

Dzisiejsza gra:

Diablo II

Data wydania: Czerwiec 2000
Platformy: PC
Gatunek: Hack'and'slash

Opis: 5 klas postaci którymi można było grać, każda klasa jest unikalna( ͡° ͜ʖ ͡°) system levelowania postaci i rozwoju jej był majstersztykiem jak na tamte lata. Każda mapa generowała się losowo, do tego magiczne przedmioty, runy, diamenty itd
Trzy poziomy trudności, pięć aktów co powodowało że rozgrywka wydłużała się + do tego dodatek Lord of Destruction
Ja zawsze biegałem nekromantą i tylko szkielety tworzyłem xD
Kolejna gra którą poznałem przez mojego ojca ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Grywam do dzisiaj, czasem ze znajomymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To tyle jak ktoś ma jakieś pomysły/uwagi to zapraszam do komentowania( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oceny graczy PC:
Metacritic: 8,8
Gry-online: 8,6

#retrogaming #staregry #gry
Krx_S - 61/100 #100oldgamechallange 

Dzisiejsza gra:

Diablo II

Data wydania:...

źródło: comment_3USbHrT5b2sFYTAsTG1v9Hzw8ZPYVlgW.jpg

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Krx_S tak patrzę i wziął byś zmienił ten tag który używasz na #100semioldgames albo coś

Pod tagiem #oldgames spodziewał bym się raczej rzeczy jak River raid, rampart, international karate, Montezuma's revenge, pitfall, barbarian, Bruce Lee, the last ninja, the great Giana sisters, silent service, paper boy, rainbow islands, secret of monkey island, lemmings, sensible soccer, canon fodder, zool, another world, dune, moonstone, alien breed, superfrog, Gods czy
  • Odpowiedz
@Krx_S: Moja ulubiona gra z czasów podstawówki i nawet jeszcze gimnazjum. Niesamowicie grywalna, nawet po latach. Czas chyba przetestować The Curse of Tristram i zobaczyć, co z tego wyszło ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@emesc: patrząc na rozwój branży technologicznej to 10 lat jest przeskokiem, każdy ma swoją opinię na ten temat. Ciężka jest klasyfikacja retro, ja zostaje przy tym co robię( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krx_S: nigdy nie byłem jakimś zapalonym graczem ale Diablo II to ojezu. Paladyn z Mocą i Szarżą i tak wiele razy cała gra. Chciałbym zagrać w to jeszcze raz ale boje się ze tej magii już nie będzie. Może lepiej tylko to fajnie wspominać :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Krx_S paused na rozwój muzyki 10 lat jest przeskokiem, ale nie powiedziałbym że jak ktoś słucha lady gagi czy Taylor Swift z 2009 że słucha klasyki albo oldies ( ͡º ͜ʖ͡º)

Chodzi raczej of fakt że patrząc na jaki okres rozciąga się historia gier to 2000r to nie jest "old"
  • Odpowiedz