Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki,
Mam wylot #ryanair z #krakow i chciałbym zostawić auto na parkingu. Niestety oficjalny parking lotniska jest dość drogi (140zł/4dni, dla studenta to połowa budżetu wycieczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Może ktoś parkował na jakimś tańszym i poleci? Google daje kilka wyników, ale jak zwykle opinie są mocno średnie. Boję się też, że "gwarantowany dojazd" zagwarantuje mi spacer ( ͡° ͜ʖ ͡°).

#podroze #booking #airbnb
  • 47
@Ogau: policz sobie wszelkie poboczne koszty zostawienia gdzieś na osiedlu + ryzyko i wyjdzie Ci ta sama cena. 35zł za dobę! to jest dobra cena :)
@Sckb: pisałem już, że nie o to chodzi

@mr_abcd: bo cenię sobie wygodę i czas. Nie będę jechał pociągiem 5 godzin na dworzec, żeby potem jeszcze z dworca jechać na lotnisko.
dlaczego nie skorzystasz z pociągu, który dojeżdża do samego lotniska ?

@mr_abcd: masz na myśli tramwaj i pociąg. Bo raczej nie zostawisz auta w centrum tylko na jakimś zupełnie przypadkowym parkingu przy jakimś zupełnie przypadkowym osiedlu w zupełnie przypadkowej części miasta

Świetny pomysł
@bialy_murzynek: właśnie znalazłem info, że można rezerwować tylko wielopoziomowy. Trochę lipa, ale chyba i tak na ten się zdecydujemy. Mimo wszystko wolę parking lotniska, niż Januszexów.