Aktywne Wpisy
Pieskor +381
Moja ulobiona piccernia
Capricioza 2018 - 21,50zl
Capricioza 2022 - 32,00zl
Capricioza 2023 - 41,00zl
Capricioza dzisiaj - 52,00zl
Czesc, nie jemy
#inflacja #rynek #pizza #gastronomia
Capricioza 2018 - 21,50zl
Capricioza 2022 - 32,00zl
Capricioza 2023 - 41,00zl
Capricioza dzisiaj - 52,00zl
Czesc, nie jemy
#inflacja #rynek #pizza #gastronomia
Nie mogę uwierzyć, że ruchy antynatalistyczne na świecie są wciąż tak mało słyszalne i obecne. To jest absurd, że w czasach, kiedy tak głośno mówi się o dobru jednostki, jej prawach i wolności do samodecydowania, kiedy teoretycznie jest tak powszechne zrozumienie działania świata - wciąż dopuszcza się i, wręcz promuje, płodzenie nowych jednostek. David Benatar tak pięknie i klarownie tłumaczy jak to jest złe - to jest nieobalalne. To jest chore. Życie
tl;dr: wpakowałem się w takie relacje z różową, że teraz nie mam za co kupić jej pierścionka.
Long story: mieszkam z różową w jej mieszkaniu. Od zawsze nie umiałem gospodarować pieniędzmi mimo tego, że nie zarabiam najniższej krajowej. Za to różowa chyba magicznie mnoży hajs na koncie, zawsze pilnuje wszystkich opłat, wydatków, oszczędności itp.
Jak się wprowadzałem to sam poprosiłem, żebym mogł jej wysyłać na konto całą wypłatę minus dwie czy trzy stówki na głupoty i żeby to ona zarządzała budżetem. No i skoro ona kupiła mieszkanie a ja u niej mieszkam (planuje jej oddać połowę tego co włożyła po ślubie) to myslałem, że tak będzie dobrze.
No i pojawił się problem. Chce się jej oświadczyć do końca tego roku. Na pierścionek potrzebuje jakieś 2-2,5 tysiąca. Jak zniknie z konta oszczędnościowego to ona będzie wiedziała po co tyle wziałem i nie będzie żadnej niespodzianki a wręcz będzie czekać na oświadczyny.
Jak będę jej wysylał mniej, niż wysyłałem do tej pory to będzie pytać i się martwić czy nie zdegradowali mi stanowiska w pracy i się z tego nie wytłumaczę bo przecież jej nie oszukam. Trochę jestem pantoflem a trochę mam zbyt lekką rękę do pieniędzy i za dużo już w zyciu #!$%@?łem na głupoty.
Jak ja mam z nią porozmawiać, jaki argument wytoczyc zeby nie wyczekiwała na pierścionek skoro juz powiem, że zbieram sie za jego kupno? Jak wybrnąć z tej sytuacji?
#zwiazki #logikaniebieskichpaskow #pytanie #rozowepaski #niebieskiepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
Nic z nią nie rozmawiaj tylko poinformuj że będziesz więcej kasy potrzebował i tyle
I przemyśl decyzję małżeństwa 2x zanim się oświadczysz. Nikt nie chce dorosłego dziecka wychowywać całe życie.
( https://pl.pandora.net/pl/pier%C5%9Bcionki/pier%C5%9Bcionki/pier%C5%9Bcionek-ze-srebra-cyrkonia-sze%C5%9Bcienna/190947CZ.html?cgid=79abbc57-f5b9-449b-ba1d-a0c9008c15a5&src=categorySearch#src=categorySearch&position=top&start=8&cgid=79abbc57-f5b9-449b-ba1d-a0c9008c15a5 )
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}