Wpis z mikrobloga

Strasznie mieszane uczucia mam, przez pierwsze 40 minut praktycznie nic sie nie dzieje, dialogi były jak dla mnie strasznie sztywne, widać że jak nie można sie juz wzorować na książkach to talent scenarzystów drastycznie maleje. Nie spodziewałem sie zabicia smoka, ale w następnej chwili Daenerys na Drogonie z pełną prędkością leci na statki, oni pełen wystrzał z tych harpunów czy innych włóczni i nagle plot armor załączony Kolejna głupotka jak pełno w tych sezonie. Do tego te teleporty były denerwujące, tutaj są w winterfell, tutaj nagle na statku, Euron ich atakuje nie wiadomo skąd, potem już stoi u boku Cersei w Królewskiej Przystani, w ogóle nie pokazali upływu czasu. Tak w ogóle nikt z tych, przecież najwybitniejszych umysłów na kontynencie, nie pomyślał sobie, że wrogowie może nie będą potulnie czekać aż zniszczymy ich dzięki naszej armii i smokom. Przecież to nie możliwe, z pewnością będą czekali na pewną śmierć przez spalenie żywcem. Strasznie rozczarowujący wątek Jona, dowiaduje się że jest prawowitym spadkobiercą tronu, a zachowuje się jakby był dalej tym samym zagubionym chłopcem z pierwszego sezonu. Do tego Varys, który spiskuje frywolnie spiskuje za plecami królowej z jej namiestnikiem, jeśli Tyrion jest taki lojalny wobec królowej to dlaczego jej o tym nie poinformuje? Szczerze mówiąc (nie wiem czy sie nie myle), ale co takiego dla Daenerys zrobił Varys? Jak dla mnie to za wiele nie wniósł, chyba że mnie pamięć nie myli. A ten tu nagle zaczyna grozić namiestnikowi że zabije królową. Odcinek przeciętny, jak zresztą poprzedni.
edit o i jeszcze ten Jaimie. Gościu sobie wpada normalnie do Winterfell mimo że jest wrogiem wszystkich dookoła, dobra pomóc w walce z Nocnym Królem, ok. Zostaje w Winterfell gdy Jon i armia jadą na północ, no dobra. Ale co się nagle zmienia gdy dowiaduje sie że Euron napadł na flote Daenerys? Nagle wstępuje w niego człowiek #!$%@?, "dobra Brienne, przybyłem, dziewictwo zdobyłem, szanse sie wyrównały to już mam na ciebie #!$%@? i lece do Królewskiej Przystani przelecieć siorkę bo imo lepsza" ??? Nie wiem czy sie śmiać czy płakać
#got