Jakie żarówki h7 kupić żeby miały barwę białą? Myślałem o Philips White vision, ale mają one 3700K, nie jest to przypadkiem barwa żółta? #samochody #motoryzacja #oswietlenie
@eazy-e: nie ma takich, które miałby ~5000K. I generalnie dają mniej światła przez barwny filtr. Najbardziej białe jakie spotkałem to Narvy ale nie legalne bo miały 100W ( ͡°͜ʖ͡°)
@eazy-e: one dużo szybciej się zużywają, miałem philipsa oraz osram nightbreaker. Różnica w kolorze faktycznie jakaś była ale taka żarówka maks pół roku wytrzymywała. Teraz mam jakieś longlife i działają już prawie dwa lata.
@eazy-e: Dobrze myślałeś tylko zły model. Jest jeszcze jeden wyżej - Philips WhiteVision Ultra. Ten osiąga barwę do 4200k. Śmiało mogę polecić bo właśnie takich używam - brak różnicy przy Xenonie 4200k też Philipsa, ładna biała barwa. W opakowaniu z nimi są też W5W ale one jakoś specjalnie nie mają białej barwy - nieco jaśniejsze niż żółte.
@eazy-e tak jak już pisali wyżej, barwa kosztem żywotności i wysilonego powleczonego czymś żarnika , lepszy wybór jakieś Long Lify, u mnie jeżdżą Osram Silverstar 2.0 i jestem zadowolony i z barwy i z żywotności i z ceny za dwupak (ok 45zl brutto z paczkomatem)
@funkiey: Tak. Zamontowałem jakoś w listopadzie 2018. Mam też H11 z tej samej serii w halogenach z funkcja DRL więc świecą dużo więcej niż H7 tak samo nadal są ok.
@UAZ31512 H7 nadal pracują - zaraz będzie 3 lata. H11 jedna padła jakoś na początku lata (z tym że tak jak pisałem wcześniej H11 z tej serii miałem jako DRL) wiec zamontowałem dwie takie same nowe. Generalnie produkt polecam cały czas.
#samochody #motoryzacja #oswietlenie
W opakowaniu z nimi są też W5W ale one jakoś specjalnie nie mają białej barwy - nieco jaśniejsze niż żółte.